Micro kunstwerken van Willard Wigan

‘It began when I was five years old,’ says Willard. ‘I started making houses for ants because I thought they needed somewhere to live. Then I made them shoes and hats. It was a fantasy world I escaped to. That’s how my career as a micro-sculptor began.’

Willard’s micro kunstwerken zijn zo klein dat ze nauwelijks te zien zijn met het blote oog. Voor zijn werk gebruikt hij dan ook een microscoop. Elk kunstwerkje zit vaak in het oog van een naald of op een speldenknop.


Nine Camels is de titel van dit kunstwerkje. Een kameel door het oog van de naald. Het kan bijna niet anders of dit kunstwerk zal geïnspireerd zijn op Matteüs 19:24 – Wederom zeg ik u, het is gemakkelijker, dat een kameel gaat door het oog van een naald dan dat een rijke het Koninkrijk Gods binnengaat.


Homer en Bart Simpson op een speldenknop.


Henry VIII en zijn zes vrouwen zie je in dit oog van de naald. Het is een enorm priegelwerk om dit soort minuscule kunstwerkjes te maken. Willard Wigan werkt het liefst ’s nachts zodat hij dan minder last heeft van de trillingen die veroorzaakt worden door het verkeer. Overigens moet hij eerst in een meditatieve toestand komen voordat hij kan beginnen met zijn werk.

8 gedachten over “Micro kunstwerken van Willard Wigan

 1. de kamelen en de koning met zijn vrouwen, wat een priegelwerk, de simpsons op een speldenknop. Het is leuk maar of het me tot aankoop zou inspireren, denk ik toch niet, Fijne dag, jammer dat het alweer nat en grauw is. Basje

 2. Sprakeloos!!! Wat een geduld moet je hiervoor hebben!!!! En dan ook nog in kleur-daar mag je wel een penseel met 1 haar voor gebruiken.
  Met welk materiaal maakt hij deze kunstwerkjes?

  De postzegel op mijn kaart was goed gekozen Berthi(toeval bestaat niet) want de vrouw met de muts was van de Noord Veluwe en daar hebben we een hele tijd gewoond.
  gezellige dag
  groetjes,Truus

 3. Ongelofelijk…wat voor materiaal zou hij hiervoor gebruiken..in ieder geval heeft hij er niet veel van nodig.
  Ook makkelijk om uit te stallen..je prikt het maar ergens op.

 4. Met jalouzie kijk ik naar deze kunststukjes. Ik ben al blij als ik de draad door het oog van de naald heb. Wat een priegelwerk.

 5. @Basje, het is super priegelwerk. Dit zou niets voor mij zijn.

  @Truus uit Drenthe, ik geloof met materiaal dat hij ook weer zelf maakt.
  Leuk om te horen dat ik (per toeval…) de goede postzegel had gekozen!

  @Lies Huizer, het is opletten dat je het kunstwerkje niet kwijt raakt!

  @Wijni, voor mij hetzelfde!:-)

  @Elzaharlingen, knap hè!

  @Marijna, mijn ogen zouden het al niet aan kunnen om zo klein te werken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *