The Beauty of the Orient Painted in Thread – A Lace Journey


Kantkunstenares Yvonne Scheele-Kerkhof zal op 1 maart 2014 haar boek The Beauty of the Orient Painted in Thread – A Lace Journey presenteren. Zij heeft zo’n 30 Aziatische motieven in kant uitgebeeld. De prachtige foto’s, ook van de details, laten zien hoe fijn haar kantwerk is gemaakt. De betekenis en de symboliek van de motieven staan bij de foto’s beschreven. Yvonne Scheele-Kerkhof heeft zich laten inspireren door Chinees borduurwerk toen zij een tijd in Singapore woonde. Zij experimenteerde met verschillende technieken, ‘schilderde met draden’, om de beelden te verwezenlijken die zij voor ogen had. Voor liefhebbers van verfijnd textiel en voor iedereen die van schoonheid houdt zal dit boek een lust voor het oog zijn.

De presentatie wordt gehouden in Museum Geelvinck Hinlopen Huis in Amsterdam, waar zij afgelopen zomer haar werk exposeerde tijdens Salon Kant.

Het boek The Beauty of the Orient Painted in Thread – A Lace Journey van Yvonne Scheele-Kerkhof verschijnt op 1 maart 2014. Prijs € 44,50. De tekst is zowel in het Nederlands, Engels als het Duits.


Op 10 mei 2014 is de opening van de expositie Zeeland zet KANT in beeld in het Historisch Museum de Bevelanden te Goes. Yvonne’s werk zal onderdeel vormen van deze expositie. In nummer 181 van Handwerken zonder Grenzen staat meer te lezen over Yvonne Scheele-Kerkhof.

7 gedachten over “The Beauty of the Orient Painted in Thread – A Lace Journey

 1. Wat zijn ze actief in Goes…. leuk dat Scheele daar exposeert ze is vast zelf ook “Zeeuws”

 2. Ik wist dat ik het al “ergens” had gezien……de HzG natuurlijk!!!
  Mooi dat plaatje van die 2 muzikanten 😉

 3. @Licia Huizer, geweldig toch dat ze in Goes ook al zo actief zijn en voor jou redelijk dicht bij huis!

  @Ine, vaak weet ik dat ik over een onderwerp heb gelezen, maar waar was dat dan ook al weer…!:-)

 4. De aftrap hebben we hier in Zld al gehad met een lezing in Museum de Schotse Huizen. Daar zijn nu ook de eerste cursisten begonnen met leren kantklossen, erg leuk om te zien! Ik zal er snel verslag van doen ;)!

 5. Wat is dit toch mooi en zo fijntjes-de vogel op het boek is schitterend! Deze is nog mooier dan die met de bloemen erom heen die in HZG staat.
  gezellige dag
  groetjes,Truus
  ps heb je de postzegel van de kaart ook in het Kantmuseum gekocht?

 6. indrukwekkend kantwerk. voor de kenners moet dat boek een feest zijn Basje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *