Randje per Week en meer…


Vaag in de verte zie je de schoen staan die min of meer de aanleiding (de boosdoener) is geweest tot het project Textielpost. Gelukkig is deze schoen van Limburgse chocolade verzekerde AnnemieF mij.

Twee exposities met het thema schoenen zijn op dit moment te zien: Van Onderaf Bekeken in het Nederlands Leder en Schoenen Museum in Waalwijk en S.H.O.E.S. in de Kunsthal in Rotterdam.


Licia Huizer borduurt, net zoals vele anderen, mee aan het Randje per Week. Tot nu toe zijn er patronen verschenen van zestien randjes die Licia allemaal heeft verwerkt in een hart op zeer fijn linnen. Briljant!


Er zijn vast borduursters die hun geborduurde randjesband gaan oprollen op een klos. Dat kan niet met deze klosjes die Ton Wolswijk vond bij Xenos.


Je hebt vast dit mooie stofje gezien op de blog van Saskia waar ze onder andere een mooi zakje van maakte. En de inhoud is…


… chocolade en een ontzettend leuk miniboekje (4 x 5,8 cm) dat boordevol inspiratie/uitspraken staat. Ik neem willekeurig een voorbeeld:
Vrouwen houden ervan om iets goed aan te pakken, te zorgen dat het lekker loopt, of dat nu in een onderneming, op kantoor of in de politiek is. Vrouwen houden van zaken die soepel lopen. Edith Cresson (geb. 1934), eerste vrouwelijke premier van Frankrijk.


Een serie inspirerende kaarten! Linksboven een zelfgemaakte textielkaart door Jenny, in het midden een Hollandse dame uitgevoerd in vilt en stof van Licia Huizer, hiernaast art-mail (ontwerp Tiny Koppens) van IneM, hieronder een textielkaart van geschilderde Griekse dansschoenen van WilmaE, links hiervan het ‘logo’ van MienB en als laatste Malawi vrouwen met een babydraagzak.


Als je de naam MienB hoort dan denk je gelijk aan Vlisco stofjes waar zij niet alleen prachtige quilts van maakt, maar ook fraaie tassen! Net als altijd heeft MienB wederom mooie kleurrijke stofjes bij elkaar gezocht die samen één geheel vormen!

Er zijn al diverse quilts van MienB voorbijgekomen op dit blog. Ken je haar nog niet – wat ik me haast niet kan voorstellen – dan geef ik enkele links zodat je een idee krijgt van haar kleurrijke werk: kerstquilt, harten, puzzelquilt en patchwork.

7 gedachten over “Randje per Week en meer…

 1. Saskia had vast vooraf even in het boekje gelezen ..die uitspraak slaat helemaal op JOU !!

 2. wat een feestelijke blog met zo veel verschillende onderwerpen, De roos waar je mee begon is zo mooi, Ik ruik haar bijna basje

 3. Toch nog wat textiel en kaarten in je blog deze keer–om af te kicken???
  En vandaag gaan er 3 kaarten(zelfgemaakt) hier op de bus,want een kaartje sturen is ook erg leuk om te doen.
  gezellige dag
  groetjes,Truus

 4. @Licia, (*_*)(*_*)(*_*)

  @Saskia, ik kende deze schattige boekjes niet, maar het boekje ligt nu naast mijn computer en het is zo leuk om het te pakken en een uitspraak te lezen.

  @Basje, zodra de feestdagen in december voorbij zijn, vind ik het heerlijk om bloemen in huis te hebben. Hierdoor begin ik al een voorjaarsgevoel te krijgen.

  @Truus uit Drenthe, er zijn zoveel schitterende kaarten zodat er nog zeker met enige regelmaat wat zal verschijnen op dit blog!

 5. met bloemen ziet het er dan ook ineens niet meer zo kerstig uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *