Expositie Textielpost in Museum de Kantfabriek


Wat een fantastisch begin van de expositie Textielpost vandaag in Museum de Kantfabriek te Horst! Een dag die gevuld was met leuke ontmoetingen van bekende en nieuwe mensen. Heel speciaal is het dan om van de bezoekers te horen hoe leuk ze het idee van de textielkaarten vinden en hoe mooi ze de opstelling van de kaarten vinden. Hulde aan de vrijwilligers van het museum! Het brengt de mensen ook nog eens op de gedachte om hun schoenendozen met kaarten te gaan openen zodat er herinneringen opgehaald kunnen worden. Al met al kun je zeggen dat de ansichtkaart (weer) leeft. Zoals ik al vaker heb gezegd, iedereen vindt het leuk om een kaartje in de brievenbus te vinden.Op een wereldkaart zie je de zwarte speldenknop die de plaats Venlo aangeeft. Van hieruit zijn er draadjes gespannen – 20 m in totaal – naar andere speldenknoppen die in de landen zijn geplaatst van waaruit textielkaarten zijn verstuurd. Een prachtig overzicht!


In de Kant-ine liggen op vier tafels diverse textielkaarten onder glasplaten. Het nodigt de bezoeker onder het genot van een kopje koffie of thee uit tot een gesprek.

In deze log vind je de data wanneer ik in het museum aanwezig ben.

Op zondag 23 februari geeft Marike van Roon om 13.00 uur een lezing in Museum de Kantfabriek. Na de lezing kunnen vragen gesteld worden en is Marike aanwezig op de expositie De Hemel op Aarde. De toegangsprijs voor de lezing + bezoek museum + een gratis koffie/thee bedraagt € 10. Voor Museumkaarthouders € 5. Graag aanmelden via het e-mailadres: info@kantfabriek.nl

17 gedachten over “Expositie Textielpost in Museum de Kantfabriek

 1. Berhti ,Wat mooi!
  Ik heb je project helemaal gevolgt.
  Ook geniet ik elke dag van je blog.
  Een fijne dag.
  Groetjes Niesje.

 2. Op de wereldkaart is duidelijk te zien dat veeeeeeeeeeeeeeel postwegen naar Venlo leidden!!!!!
  Super idee om ze zo te exposeren!
  Een mooie afsluiting van jouw textielpost project.

 3. Sluit me bij de vorige schrijfsters aan……………………..super!!

 4. wat meer als super kan ik er niet van maken, Groot succes, Werkt dit ook nog in het voordeel van het kant gebeuren doorda de mensen nu ineens weer een musuem dat ze niet kenden hebben gevonden,

 5. De expositie ga ik zeker nog bezoeken. Het is immers vlakbij en ik wil de wereldkaart met draadjes helemaal zien. En niet alleen een detailtje. Nu nog even een stukje tijd vinden. De vrije dagen zijn erg schaars in huize Bietje.
  De foto’s zien er veelbelovend uit.

 6. Wat ziet het er prachtig uit al die kaarten en die draadjes .
  Je zult wel genoten hebben.

 7. Het is niet te geloven, wat een kaarten prachtig Berthi en zeker een mooie afsluiting.
  Dit houd dus in geen textiel kaarten meer. Zal bij jou tegen vallen denk ik.
  Geen kaarten hier van meer ontvangen.

 8. @Niesje Verhoeff, leuk dat je het project Textielpost hebt gevolgd en geniet van mijn blog!

  @Mien B., gelukkig zijn bijna alle textielkaarten aangekomen op het juiste adres!

  @Licia Huizer, helemaal mee eens! Hulde aan de vrijwilliggers van het museum!

  @Basje, er zijn altijd mensen die een bezoek aan dit museum al een poos op hun agenda hebben staan, maar waar het tot nu toe nog niet van is gekomen om daadwerkelijk te gaan. Nu dus wellicht een reden om eindelijk te gaan! Het is een prachtig museum en absoluut een bezoek waard. De textielkaarten zijn op een geweldige manier tentoongesteld.

  @Birgitte, leuk om je te ontmoeten in het museum!

  @Elzaharlingen, het is op en top genieten!

  @José, het is absoluut afkicken! Maar ja, op een gegeven moment moet je nu eenmaal een project afsluiten en een mooiere afronding als deze expositie kan ik niet bedenken. Dus, de komende weken is het nog volop genieten van alle fraaie textielkaarten.

 9. Fijn Berthi dat er zoveel mensen komen kijken naar deze tentoonstelling.
  Nu krijg je straks tijd genoeg(echt waar???) voor je nieuwe project-huis/tuin.
  Succes en geniet van je tentoonstelling.
  groetjes,Truus

 10. @Truus uit Drenthe, tja tijd… we gaan proberen zoveel mogelijk tijd in te plannen voor het huis- en tuinproject!:-)

 11. Realiseren degenen die een ansicht met het thema: textiel & omstreken aan je gestuurd hebben zich, dat ze nu in een museum hangen. Ja, ja, meisjes. Zo is het wel en één van hen ben ik en daar ben ik trots op. Zal nog moeilijk zijn het kattenbelletje met je naam en adres uit mijn portemonnee te halen. Waarheen ik ook reisde, het bleef een sport een geschikte kaart voor jouw project te vinden Berthi.
  En dan nog iets. Weten je volgers wel, dat iedere textielkaartinzender een passende kaart van je terugkreeg? Een allerhartelijkste geste waar ík dan weer heel erg blij van werd en wat mij gestimuleerd heeft wat meer dierbaren met een ansichtkaart te verrassen. Goed voorbeeld doet goed volgen.
  ♥ Puck vdM

 12. Ja Puck……we zeiden gisteren al tegen elkaar: Berthi kan nóg een tentoonstelling maken met alle retourkaartjes die zij stuurde.
  Licia had gisteren al een schitterend voorproefje bij zich ☺☺☺

  Lopend tussen de kaarten door wordt je a.h.w. zélf deel van de tentoonstelling!!

 13. @Puck van der Meer, ik ontvang graag een kaartje, maar met veel plezier verstuur ik ook een kaartje . De afgelopen jaren zijn het iets meer kaarten geworden dan daarvoor en dat komt door het enthousiasme van de reizende mensen. Super toch! Zelf zocht ik eveneens altijd naar een mooi kaartje in een museum of waar ik ook was. Er ligt nog een aardige voorraad textielkaarten die ik beslist allemaal op zijn tijd ga versturen. Kaarten ontvangen en versturen blijft mooi. Het kleurt je dag. De ansichtkaart is weer volop onder de aandacht!

  @Ine, ja, grappig dat we het daar gisteren over hadden en Licia de kaarten bij zich had! Enne… zo wandelend tussen de kaarten word je geheugen opgefrist!:-)

 14. De expositie is inspirerend! Je kijkt je ogen uit!
  Het wordt ook afkicken hier op de blog.
  Want wat hebben we veel geleerd over textiel door de plaatjes en alles wat jij Berthi erbij wist te vertellen.
  Veel succes met je huis- en tuinproject!

 15. Vandaag de tetoonstelling bezocht
  prachtig de kaarten en de kantfabriek het geheel was de moeite waard om zo ver voor te reizen
  geniet nog steeds van jou weblog Berthi
  een hartelijke groet uit Rijssen van Tjeerd en Henny

 16. @Saskia, … en weet je, ik heb ook ontzettend veel geleerd van al die mooie textielkaarten!

  @Henny, ontzettend leuk om te horen dat jij zo’n verre reis hebt ondernomen en heel fijn dat je zo hebt genoten van de expositie Textielpost en het museum!

 17. Wat een mooie tentoonstelling is het geworden! Wie had dat kunnen denken om ze op deze manier terug te kunnen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *