Opbouw expositie Textielpost


Roel Sanders – beeldend kunstenaar, docent en vormgever – bedenkt voor iedere tentoonstelling in Museum de Kantfabriek de opzet. Elke keer is het weer verrassend en bijzonder. Zo ook de komende expositie Textielpost. Het was zijn idee om de textielkaarten tussen posterklemmen te plaatsen zodat je zowel de voor- als de achterkant goed kunt zien. Er wordt hard gewerkt door veel vrijwilligers van het museum en het geheel ziet er heel overzichtelijk en fleurig uit. In de Kant-ine kun je zelfs tijdens een heerlijk kopje koffie of thee genieten van textielkaarten met de bijbehorende teksten. Er liggen namelijk kaarten onder de glasplaten van vier tafels. Ik ben ervan overtuigd dat dit gespreksstof gaat opleveren voor de bezoekers, wat ook de bedoeling is.Ruim 600 textielkaarten worden tentoongesteld. Op een wereldkaart zijn lijnen gespannen naar de landen vanwaar de textielkaarten zijn verstuurd. Hier zal ik nog zeker foto’s van laten zien, maar ik hoop ook veel bezoekers te ontmoeten en te spreken de komende weken in Museum de Kantfabriek in Horst. Ik kijk ernaar uit!

Zondag 16 februari is de eerste dag van de expositie waarbij het museum die dag extra lang geopend zal zijn, namelijk van 11.00 tot 17.00 uur. Ik ben zelf de hele dag aanwezig.

10 gedachten over “Opbouw expositie Textielpost

 1. Ooooooooo al even een voorproefje.
  Slim bedacht om ze zo te exposeren !
  Tot zondag.

 2. dat wordt een super mooi en leuk gebeuren!! ziet er zo vrolijk uit Heeft een mens nodig in dit koude stormweer. Veel succes en stapels leuke reacties voor je Basje

 3. Ik zie het al… we kunnen tussen de kaarten door wandelen, geweldig goed idee !!
  maar wat een werk… veel succes !

 4. @Basje, het ziet er absoluut vrolijk uit! Het is een kleurrijk geheel!

  @Licia Huizer, je kunt een ‘kaartenwandeling’ maken!:-)

 5. Wat een goed idee om ze zo te laten zien.Gelukkig Berthi dat je ze niet zelf hoeft op te hangen!
  Ha,je nieuwe project wordt huis&tuin? Gisteren net foto’s van mijn huis&tuin gezien van een paar jaar geleden-wat een verschil met nu.Daar kan ik je dus staaaaapels foto’s van sturen!
  Maar dat zal wel niet je bedoeling zijn.
  Nu eerst de tentoonstelling-daar komen hordes mensen op af! Nog even SBS inseinen en het loopt storm! (lol)
  gezellige dag
  groetjes,Truus uit Drenthe

 6. Wat een prachtig idee van Roel Sanders om de tentoonstelling zo in te richten.
  Zo wandel je via de postkaarten door de hele wereld en zoeken of je een kaart kunt vinden die je zelf gestuurd hebt.

 7. @Elma, precies, dat is de bedoeling!

  @Truus uit Drenthe, ha, jij hebt dus de klus huis en tuin al achter de rug? Ik moet nog beginnen, ik ben echt toe aan opruimen en overzicht zien te scheppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *