Borduurt Paulien nu wel of niet?

Vandaag staat het volgende nieuws te lezen op de site van Paulien Cornelisse:

‘Brandende kwestie: borduurt Paulien nu wel of niet?

Op 5 februari liet Paulien een zelfgeborduurd lapje zien bij De Wereld Draait Door met daarop het woord “verwandeling” (het nieuwe woord voor een wandeling die niet een rondwandeling is).

Actieve borduurfora betwijfelden of Paulien eigenlijk wel kon borduren. Dit is de officiële plek om te onthullen: ja, Paulien kan borduren. Maar niet zo heel goed.

Voor het verwandeling-project heeft ze het woord “verwandeling” met potlood op de stof geschreven en er daarna met een kruissteek overheen geborduurd. De kruissteek leerde ze op de basisschool, en “dat verleer je niet”, aldus Paulien. Het borduren gebeurde voornamelijk in Belgische treinen. Het roze lijstje was kant en klaar (het hele pakket was eigenlijk bedoeld om het woord “badkamer” op te borduren).’

Sorry Paulien, ik heb je borduurkwaliteit verkeerd ingeschat. Je bracht het verhaal gisteravond op een erg grappige manier waardoor je mij op het verkeerde been hebt gezet. Maar bij deze maak ik het alsnog goed. Mijn complimenten!

Meteen heb ik naald, draad en linnen gepakt om op toepasselijke wijze mijn verkeerde inschatting duidelijk te maken! Ik heb het zelf geborduurd!

7 gedachten over “Borduurt Paulien nu wel of niet?

 1. Geweldige leuke reactie van jou Berthi!
  Zou Paulien nu meer gaan borduren???..
  gezellige avond
  groetjes,Truus

 2. @Truus uit Drenthe, dank je! Het zou leuk zijn als we meer borduurwerkjes van Paulien te zien krijgen! Misschien heeft ze de smaak te pakken gekregen!

 3. Ik had je excuses, helemaal in stijl, al op facebook gelezen.
  Geweldig!! Dat ze borduurt en er ook voor uit komt en jouw manier van excuseren vind ik ook geweldig ☺

 4. wat een leuke reactie en ja borduren doen we dus allemaal de een meer dan de ander Basje

 5. Ik heb het ook allemaal een beetje gevolgd. Vind het wel leuk dat Paulien nu ook aan het borduren is geslagen. Heb de tekeningetjes van haar gezien, ze zouden heel goed sticherieën kunnen worden. Geborduurd in steelsteekjes.
  Maar daar moet Paulien wel toestemming voor geven als iemand anders het wil doen…

  Groetjes van Jantje..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *