Paulien Cornelisse borduurt…


Maandelijks houden Paulien Cornelisse en Arjen Lubach de nieuwe woorden, verhaspelingen en modewoorden bij voor ons. In het programma De Wereld Draait Door wordt dit vervolgens onder de loep genomen. Het mooiste woord van de maand januari 2014 blijkt verwandeling te zijn. Voor de winnaar die dit woord bedacht, borduurde Paulien zelf… – ik geloof er niets van – dit woord op een klein lapje stof en zorgde ook nog eens dat het borduurwerkje ingelijst werd in een roze lijstje zodat Fred dit ornament kan ophangen in zijn zitkuil!

9 gedachten over “Paulien Cornelisse borduurt…

 1. @Miriam Klaassen, ik heb niet eerder borduurwerk van haar gezien. Op een ludieke manier vertelde Paulien vanavond dat ze zelf het borduurwerk had gemaakt (Arjen Lubach lachte er smakelijk om). Aan het einde van het gesprek zei ze nog eens: zelf gemaakt… het kwam bij mij niet overtuigend over. Het zou zo uit haar cabaretprogramma kunnen komen.

 2. Hoe dan ook…….borduren was weer even in het middelpunt van de belangstelling ☺

 3. Ik heb gekeken…en dacht toen: waarom niet?! Ze zou het best zelf geborduurd kunnen hebben.

 4. @Ine, jij denkt dat Paulien het zelf geborduurd heeft? Ik heb mijn twijfels, maar het is evengoed leuk gedaan. We wachten op een reactie van Paulien!

 5. Nou vooruit……misschien heeft ze een bordurende moeder of oma 😉

 6. @Ine, het is in ieder geval ontzettend leuk gedaan en misschien laat Paulien ons bewust in het onzekere!:-) Dat vind ik namelijk ook wel weer bij haar passen!:-)

 7. Geplukt van Pauliens eigen blog: http://www.pauliencornelisse.nl/nieuws:
  Ja, Paulien kan borduren. Maar niet zo heel goed. Voor het verwandeling-project heeft ze het woord ‘verwandeling’ met potlood op de stof geschreven en er daarna met een kruissteek overheen geborduurd. De kruissteek leerde ze op de basisschool en ‘dat verleer je niet’, aldus Paulien.
  Wie meer wil weten moet zelf maar even gaan kijken en… wisten jullie dat Paulien ook hele grappige tekeningetjes kan maken? Ze lijken heel simpel maar… doe het maar eens na.
  Erg leuk trouwens… die opwinding in het handwerkwereldje.
  Groet, Puck vdM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *