Stoplap van Aaltje van Malenstein – What remains


In deze log lees je over de stoplap van Aaltje van Malenstein. In Handwerken zonder Grenzen 181 staat het verhaal te lezen over de zoektocht naar de borduurster van deze stoplap en het telpatroon van een stop kun je hier downloaden.

De afgelopen week heeft Hinke Schreuders een kleine website gemaakt met informatie en beelden rond de stoplap die zij vorig jaar als aanleiding voor haar serie werken ‘What remains’ gebruikte. Op de website staan detailfoto’s van en uitleg bij de stoplap, plus een korte geschiedenis van het leven van het Amsterdamse weesmeisje dat de stoplap in 1888 maakte, Aaltje van Malenstein. Dat wat overblijft kun je hier lezen en bekijken.

In deze log zie je afbeeldingen van oude ansichtkaarten waar je weesmeisjes van het Diaconie Weeshuis op ziet staan.

4 gedachten over “Stoplap van Aaltje van Malenstein – What remains

  1. Het is deze keer een geweldige HZG! Er staan -net wat jij ook zei-vele interessante onderwerpen in.
    Toch maar weer eens een stoplapje maken-deze foto inspireert wel!
    groetjes uit zonnig Drenthe
    Truus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *