Textielpost in Handwerken zonder Grenzen 181


Prachtige lay-out van het artikel Textielpost in het nieuwste nummer van Handwerken zonder Grenzen. In het artikel schrijf ik onder andere over het ontstaan van het project en dat het niet altijd gemakkelijk is om een textielkaart te vinden en ook niet altijd eenvoudig om postzegels te bemachtigen en een brievenbus te vinden. Dan is het toch heel hartverwarmend dat er na ruim drie en een half jaar zo’n 600 textielkaarten op mijn deurmat vielen en deze zijn allemaal te bewonderen in Museum de Kantfabriek van 16 februari tot en met 30 maart 2014. Bij deze wens ik je alvast een mooie reis naar Horst.

Op 16 februari – de eerste dag van de expositie – is Museum de Kantfabriek van 11.00 tot 17.00 uur geopend en ik zal er zelf de hele dag aanwezig zijn. Binnenkort hoor je van mij welke dagen ik nog meer aanwezig zal zijn in het museum tijdens deze expositie.

15 gedachten over “Textielpost in Handwerken zonder Grenzen 181

 1. Gauw naar de winkel om een nummer te kopen…. toch maar weer eens een abonnement overwegen?? Leuk hoor..het gaat nu gauw gebeuren !!

 2. Dat was vanmorgen genieten om de HZG te lezen. Nu je dit artikel leest krijg je nog meer zin om naar de tentoonstelling in Horst te gaan.

  Ook nu het textielkaartenproject zijn afsluiting heeft met een tentoonstelling kon ik het gisteren niet laten om een kaart te kopen en je die te sturen.
  Je zult vast nog wel een doosje hebben om ze in te bewaren.
  De postbode zal het ook missen nu er minder post bij je komt.

 3. @Licia Huizer, jaja, de expositie komt steeds dichterbij! Spannend!

  @Elma, Museum de Kantfabriek is echt een museum voor jou, alleen is het niet naast de deur voor je! Misschien werkt het weer eens mee en is het een mooi uitstapje voor je. Laat je het me wel weten als je plannen hebt om naar Horst te gaan?

  Ik kijk uit naar de postbode. Weet je dat de postbode vorige week een textielkaart had verloren op de stoep van een aardige man hier in de buurt. Hij kwam persoonlijk de kaart naar mij brengen. Heel attent, want anders was deze kaart aan mij voorbijgegaan.

 4. dat worden spannende dagen en ik wens je heel veel succes, Het is ee leuk verslag in de hzg, Fijne zondag Basje

 5. Heel veel succes en plezier Berthi, met de tentoonstelling! Complimenten met het leuke artikel!!! Of ik naar Horst zal gaan is nog even de vraag, ’t is ‘noha verre’ 😉 Fijne zondag!!

 6. Wat leuk het artikel in HZG-als hier geen mensen op af komen om naar jouw tentoonstelling te gaan,dan weet ik het niet meer.
  Zie liever jouw kaarten dan mijn naamgenote (bijna dan,want ik ben vernoemd naar Trijntje)tegen te komen-zou er nachtmerries aan over houden.
  goede zondag!
  groetjes,Truus

 7. Gefeliceerd met je tentoonstelling Handwerkkaarten.
  Ik hoop dat er velen zullen zijn om naar de tentoonstelling te gann.
  Ik zelf vanuit Terneuzen ……???.
  Ga wel snel nummer 181 kopen
  Groeten Annemieke van der Tol

 8. Hoi Berthi,

  Ik kom zeker naar Horst !!
  Hoop zelfs op de 16e febr.
  Zo niet die dag hoop ik je op een van de andere nog bekend
  te maken data te treffen.

  Gr. Ton wolswijk

 9. @Basje, goed om te horen dat je het een leuk verslag vindt in HZG!

  @Lupineke, dank je! Ik begrijp heel goed dat de afstand voor jou een rol speelt!

  @Truus uit Drenthe, (*_*) (*_*)(*_*)

  @Mien B, ach jee… moet jij nog een paar dagen ongeduldig op de post wachten!

  @Annemieke, erg leuk dat je nummer 181 van HZG gaat kopen! Er staan veel interessante onderwerpen in!

  @Ton Wolswijk, hartstikke leuk om je in Horst te ontmoeten! Binnenkort maak ik de andere data bekend dat ik ook in het museum zal zijn. Ik moet mijn agenda even raadplegen!:-)

 10. Berthi een heel goed artikel, Boukje Mulder, hoofdredacteur Handwerken zonder Grenzen, dat heb je toch weer prachtig gedaan, trouwens nummer 181, mag er ook weer wezen! ook voor mensen die tot nu toe niet op de hoogte waren van Berthi’s Textielpost is het een duidelijk en inspirerend artikel.
  Maar wat lees ik in het commentaar van Elma ? is de tentoonstelling tevens een afsluiting van jouw textielpost project ? Wat moet ik dan in mijn vrije tijd in het buitenland doen? ?

 11. @Mieke, jaja, dat lees je goed. Binnenkort komt er nog een logje over! Een expositie is namelijk een prachtige afsluiting van een project!

 12. Des te groter de uitdaging om dan op het laatst nog een hele mooie kaart te scoren in Ethiopië ! Ja van de week vertrek ik voor een rondreis, verheug mij er enorm op, ik kom wel op tijd terug om je tentoonstelling te bewonderen en ga daarna een aantal workshops geven !

 13. @Mieke, op het laatst nog een textielkaart uit Ethiopië zou fantastisch zijn! Ik wens je alvast een goede reis en een prachtige rondreis door Ethiopië.
  Ontzettend leuk dat je naar Horst komt. Laat het me even weten wanneer je komt, dan zal ik er ook zijn.

  Goed dat je daarna weer tijd hebt om workshops te geven. Ik ben bezig met een mini-garenboekje!:-) Het is en blijft ontzettend leuk werk om zo’n schitterend origineel Chinees garenboekje te maken!

 14. ik heb het artikel in HZG net gezien!
  leuk kaarten te zien die eerder op je blog stonden.
  600 textielkaarten! wat een schat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *