De Olympische Spelen quilt – Sochi 2014


Ieder land heeft zijn eigen tradities, liederen en ambachten. Zo ook Rusland. Om warmte en gastvrijheid te benadrukken koos men voor de Olympische Spelen iets vertrouwds: de lappendeken. In deze deken zijn begrippen terug te vinden als: moederland, creativiteit, vrede, de Olympische gedachte, adel, vrienden, eer, dromen, geheugen, geluk, betrouwbaarheid, vrijheid, schoonheid, warmte en gastvrijheid. Elk lapje dat verwerkt is in de lappendeken is doordrenkt met de geschiedenis van de traditionele ambachten uit 89 regio’s van Rusland. Zo zie je onder andere: Vologda kant, bloemen van Pavlo Posad sjaals, Yakutsk patronen, Kuban patronen en Uftyuzhskaya schilderwerk.

Zelfs in de medailles is de quilt terug te vinden.

11 gedachten over “De Olympische Spelen quilt – Sochi 2014

 1. Ziet er mooi uit en is een mooie gedachte.
  Hopelijk worden het mooie en vreedzame spelen.

 2. wat jammer dat zo,n mooi land, met zulke mooie ontwerpen zo mensonterend met zijn inwoners omgaat.

 3. Prachtig!! Zit net de film van Stephen Fry te bekijken (BBC) over homohaat… hopelijk is de gastvrijheid voor iedereen!!

 4. Wat enig om zo onze hobby te zien in een ander land met eigen tradities en kleuren, nu maar hopen dat alles daar goed verloopt!
  Groetjes
  Lida

 5. Wat een mooie gedachte….helaas is de werkelijkheid daar verre van olympische gedachten.We gaan maar uit,dat door deze quilt alles goed verloopt en er blijvende broederschap/vriendschap zal zijn.

  gezellige avond
  groetjes,Truus

 6. Wat een mooie vlaggen en shirts met deze patronen er op! Laten we hopen dat het allemaal goed verloopt in dat moeilijke land!

 7. Wat geweldig Berthi,
  Ik zag het gisteren op TV (kijk eigenlijk nooit naar sport, maar op het werk stond het op) Echt super leuk.
  Ik zet een link naar dit bericht op mijn weblogje hoor.
  Enig dat jij de achtergrond weet!

  groetjes,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *