Patroon Marker merklap


In ariadne at Home van augustus 1998 staat een fraaie Marker merklap afgebeeld. De redactie van dit magazine liet een patroon maken van deze merklap. Met toestemming van hun mag het patroon nu op mijn blog geplaatst worden zodat iedereen de gelegenheid heeft om de lap te gaan borduren. Heel veel dank aan de redactie van ariadne at Home.Klik op de afbeelding van het patroon voor een vergroting.

31 gedachten over “Patroon Marker merklap

 1. Leuk! Daar zouden ze een boek van moeten maken van de merklappen die ooit in de Ariadne stonden.

 2. Dat is heel aardig van Ariadne at home dat je dit merklap patroon mag plaatsen.
  Zo op reis naar Nijkerk, de eerste bijeenkomst in 2014 van “Merkwaardig”

 3. Wat geweldig dat je hier toestemming voor hebt gekregen. En inderdaad, er zou een boek van gemaakt moeten worden. Goe idee ! Ik stap zo bij Elma in de bus op weg naar Nijkerk.
  Hartelijke groet Margriet

 4. Ja dat was altijd smullen als de Ariadne kwam en deze lap is natuurlijk helemaal geweldig.
  Vooral nu we allemaal in de ban van de Randjes zijn.
  Leuk hoor !!

 5. de grote verleiding, een marker merklap Jammer genoeg denk ik nier meer de let te hebben hieraan te beginnen , maar mooi is het wel Veel plezier in Nijkerk Basje

 6. wat leuk dat dit patroon nu hier staat.
  ik heb deze geborduurd en omdat er bovenaan een rand stof over was, nog wat motiefjes erbij gemaakt

 7. Ga Zo even op zolder kijken of ik die aflevering nog heb want als ik op vergroten KLIK is het toch wat wazig ( of misschien ligt het aan mijn ogen…net wakker !)

 8. Wat een leuk initiatief heb je genomen en dank aan de Ariadne-redactie dat je toestemming hebt gekregen voor publicatie! Ik hoop eerlijk gezegd nog altijd op een inhoudelijk boek over Marker Merklappen met meer achtergrond informatie. Ik hoop dat dit patroon net zo succes vol wordt als de Douwe Egbertsmerklap!

 9. Wat leuk! En wat aardig van de Ariadne dat je het mocht plaatsen. Samen met de cursus Marker witwerk van Needles at work geeft dit een heel mooi overzicht van wat er allemaal op Marken geborduurd werd.

 10. Wat leuk! Heb het opgeslagen.

  Volg sinds deze week de e-cursus Handwerken van het eiland Marken, ben nog in de leesfase!

  Groet, Ineke

 11. Berthi, wat leuk dat je dit patroon nu mag publiceren! Vorig jaar tijdens de handwerkbeurs in Zwolle en bij het signeren van je boek heb ik nog naar dit patroon gevraagd omdat ik dit bij je publicaties had zien staan. Ik ga het zeker borduren al zal er wel enige tijd overheen gaan eer ik hieraan begin!
  Bedankt voor je moeite en groeten van Mieke

 12. Weer een prachtig patroon van een merklap! Geweldig dat je toestemming kreeg voor het publiceren van het patroon-dank je wel.
  Ga je naar Nijkerk? Veel plezier dan vandaag.
  goed weekend
  groetjes,Truus

 13. Geweldig!! Ik denk dat heel veel borduursters hier ontzettend blij mee zijn! Ik las al van meerdere mensen dat het een goed idee zou zijn om alles te bundelen in een boek. Als dat er ooit van komt sta ik vooraan ;)!! Bedankt Berthi!!!!!

 14. Mooi dat je het patroon hier mag publiceren. Ik heb hem indertijd al geborduurd weliswaar op naturel linnen, waardoor ik de kleuren enigszins heb moeten aanpassen.

 15. Berthi bedankt voor het patroon. Ik ben net met een E-cursus Marker handwerken bij Margreet Beemsterboer begonnen. Ik kwam de vernaaide linten al tegen op de tentoonstelling in Breda”Oefenstof”, toen toevallig op de website met de cursus en nu bij jou weer en patroon van een Marker merklap. Wat leuk allemaal,ik heb een hele hoop te doen. Ik sla de foto’s op voor later. Heel erg bedankt voor je moeite om de toestemming te verkrijgen

  groetjes,
  ziggy

 16. Mooi Berthi, dank je voor het plaatsen. In Breda kochten we het derde Markerpatroon van Joke Visser. Deel 1 en 2 hangen al jaren te pronken bij mijn moeder. Ze is nu weer zo enthousiast aan het borduren geslagen door het RPW dat deze derde lap er ook aan komt.
  Heerlijk om na vandaag in Nijkerk weer zoveel inspiratie voor ’t prachtige borduren te hebben opgedaan.
  Warme groet,Noor

 17. @Annette Troost, een goed idee om van de merklappatronen uit de Ariadne een boek samen te stellen, maar ja, of het er gaat komen is afwachten…

  @Elma en Margriet, ontzettend leuk dat jullie samen naar Nijkerk zijn geweest vandaag. Helaas was ik er vandaag niet. Zowel de Ontmoetingsdag van Merkwaardig als de Winterdag in Waalwijk (het Nederlands Leder en Schoenen Museum) van de Nederlandse Kostuumvereniging viel dit jaar op dezelfde dag. Ik moest een keuze maken en aangezien ik lotusschoentjes heb uitgeleend voor de nieuwe expositie Van Onderaf Bekeken, vond ik dat ik naar Waalwijk moest gaan. In april hoop ik weer in Nijkerk te zijn.

  @Licia Huizer, op deze lap staan heel mooie randjes (uitkijkjes)!

  @Basje, je hoeft en kunt niet alles maken! Gewoon kijken en ervan genieten is ook prima!

  @Jansje, geweldig leuk om te horen dat je deze merklap al geborduurd hebt! Het is echt een bijzondere lap onder de merklappen!

  @Anita A, je kunt aan de slag!:-)

  @Licia Huizer, het is nog vroeg op de ochtend!:-)

  @MaaikeW, we wachten geduldig af…

  @Angelique, veel borduurplezier!

  @Ineke Burgwal, zo hoef je gelukkig niet met je armen over elkaar te zitten!:-) Genoeg te doen, genoeg te lezen en genoeg te borduren! Geniet ervan!

  @Mieke Noorlander, erg leuk om een reactie van je te lezen. Bij deze wens ik je alvast veel borduurplezier!

  @Truus uit Drenthe, ik was helaas niet in Nijkerk. De reden staat hierboven in een reactie te lezen.

  @Lupineke, (*_*)(*_*)(*_*)

  @Jeanny, misschien ben jij wel één van de eersten geweest die deze merklap heeft geborduurd!

  @Martinev59, graag gedaan!

  @Ziggy, het is altijd leuk om patronen in voorraad te hebben zodat je jezelf niet hoeft af te vragen wat je nu weer eens zou gaan borduren…

  @Noor, we kunnen niet zonder inspiratie en gelijkgestemden stimuleren elkaar! Gewoon super!

 18. Hallo Berthi, geweldig dat je de moeite hebt gedaan om dit te mogen plaatsen. Helaas kan ik het ook niet scherp krijgen. Het plan om de randjes te gaan boduren is er al. Ik ga proberen of ergens nog een Ariadne at Home kan vinden. Dat zal niet zo makkelijk zijn
  het is al een tijdje geleden (16 jaar bijna)
  groeten Jo

 19. Mooi patroon Berthi, ga ik zeker maken.
  Voor de verzameling Markerlappen.
  Heb er ondertussen nu 5.
  Vriendelijke groeten
  Annemieke van der Tol

 20. Ik kan me herinneren dat ik altijd nieuwsgierig was naar de nieuwste Ariadne. Ja, dat waren nog eens tijden. Bedankt voor het patroon en de herinnering!

 21. Dat ik dit gemist heb. Heb het vandaag gedownload en geprint. Heel erg bedankt Berthi… en natuurlijk Ariadne at Home ook.

 22. Think you for the sampler. It’s pleasant and very nice
  Good sunday
  Edwige ORBEC -FRANCE

 23. Muchas gracias, por este encantador patrón y gráfico.
  Cariños,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *