Textielpost – ‘Geborduurde’ textielkaarten


DinyG: ‘Aangezien ik (bijna) niet meer buiten Nederland kom vanwege heimwee toer ik wel door Nederland. Tijdens een museumbezoek in Utrecht met onze kleinzoon, vond ik dit kaartje met geborduurde Spaanse jurk, net echt en toch ook buitenlands. Ik heb hem snel gekocht en… nu is hij voor jou. Bedankt voor je uitleg via de mail en ik bel je binnenkort. Succes met je naderende tentoonstelling. p.s. de kaarten van 5-1 zijn ook leuk!’


Berthi: ‘Voor de tweede keer stuur ik als grap een textielkaart aan mijzelf. Deze “geborduurde” kaart met als titel “Tulips from Amsterdam” vond ik vorig jaar in een winkel in Arnhem. Lang lag deze kaart op de stapel textielkaarten die verstuurd mogen worden totdat ik vorige week besloot om deze “Hollandse” kaart aan mijzelf te richten. Reden: een prachtige aanwinst voor de serie “geborduurde” textielkaarten! Ook nemen deze kaarten bij ’t project Textielpost inmiddels een bijzonder plekje in!’

Wil je alle kaarten uit deze serie nog eens bekijken, ga dan naar dit bericht.

5 gedachten over “Textielpost – ‘Geborduurde’ textielkaarten

 1. Goed dat je hem aan jezelf gestuurd hebt, zodoende zien wij hem ook en is gelijk een mooie aanwinst voor je verzameling.,

 2. Wat weer veel leuke,grappige en interessante kaarten komen er voorbij!
  Kan jouw tempo even niet bijbenen,maar geniet ervan in alle rust.
  Hoop dat je er nu bijna door bent,dan kun je nog even bijkomen voordat de tentoonstelling begint.
  Succes!
  groetjes,Truus

 3. @Truus uit Drenthe, alle textielkaarten staan nu op mijn blog. Morgen gaan ze naar het museum, wel komen er nog enkele textielkaarten nadruppelen die ik daarna alsnog snel naar het museum zal brengen.

 4. Hallo Berthi,
  Eindelijk textielkaarten gevonden! Omdat ik in Portugal woon ewn mijn kleindochter in nederland zou ik zo graag zo.n kleurige geborduurde kaart aan haar opsturen. en niet één, maar het liefst heel veel. Ik herinner mij van vroeger dat ik er ook een kreeg uit Portugal met een jongetje en een meisje en een ezeltje; ik was dol op die kaart! Ik kon niet ophouden met voelen aan het zachte borduursel. Mijn vraag is: weet jij waar deze kaarten nog te krijgen zijn?
  Vriendelijke groet,
  Louise

 5. @Louise van Elsas, ik heb geen speciaal adres waar je deze kaarten kunt kopen. Je moet rondkijken in souvenirwinkels waar ze ook kaarten verkopen. Wel heb ik op internet een site gevonden waar twee rokjeskaarten worden aangeboden: http://www.talitha-ansichtenboekenshop.nl/c-2471830/borduur-kaarten/ En in Portugal zijn de rokjeskaarten ook nog vast te vinden, alleen zul je daar wel enige moeite voor moeten doen, want ze liggen niet meer voor het oprapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *