Textielpost – ‘Frauenquote auf der Führungsebene’


MaaikeW: ‘Je moet voor de grap even googlen op de naam van de maker van deze kaart: Gerhard Haderer, je vindt dan nog veel karikaturen en cartoons waar deze Oostenrijker zich in heeft gespecialiseerd. Hij heeft zelfs een aantal postzegels ontworpen, maar vindt een zelfportret ook niet vervelend om te tekenen. Op de kaart gaat het om een Aufsichtsrat = het college, de raad van commissarissen en de raad van toezicht. Ik kan het niet nalaten om aan Nicolien van Vroonhoven te denken als (oud) Tweede Kamerlid voor het CDA die zich volgens Het Parool “in haar spaarzame vrije uren onledig met het borduren van merklappen houdt als traditie waar oppassende meisjes nog oppassender van werden”. Ik hoop dat ze nog steeds merklappen borduurt.’

De log van 25 december 2007 sluit mooi aan op deze textielkaart. Het is de column van Max Pam met als titel: Borduren is cool en internationaler dan voetbal.

3 gedachten over “Textielpost – ‘Frauenquote auf der Führungsebene’

  1. Berthi Goedemorgen…. wat een mooi verhaal van Max Pam op de maandagmorgen moest gelijk denken aan toen ik vroeger op de Oratorium Vereniging zat dan moest je tussen de partijen soms zo lang wachten tot de sopranen weer aan de beurt waren. Hannelore en nog een sopraan hadden dan hun breiwerk mee en deden alvast een paar toertjes..tot het VERBODEN werd, men werd geacht de andere partijen te V O L G E N.

  2. super verhaal , en de vrouwen in Suriname dat werk lijkt op de quakers???? basje

  3. Op het provinciehuis in Leeuwarden zat in de tijd van Nijpels iemand sokken te breien voor haar man tijdens de vergaderingen.
    Men vond het wel storend en heeft toen sokken cadeau gedaan en gevraagd of ze wilde stoppen met breien tijdens de vergaderingen (weet helaas de naam niet meer).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *