Textielpost – Frankrijk en Nederland


HillyvH: ‘Bonjour Berthi, Une carte postale de Rouen. Ce sontable beaux vêtements, n’est ce pas? Au revoir.’

Mode 1942. De dame draagt bont wat vandaag de dag niet meer kan en wie kon zich deze fraaie kleding veroorloven in 1942?


MaaikeW: ‘Dit is het enige kaartje wat ik vond bij het Aviodrome met textiel er op, wel een interessante foto, deze stoere dame met hoed en zonnebril draagt een rugzak. Voor 1985 werd de rugzak alleen gebruikt door wandelaars en reizigers. Op de achtergrond staat een vliegtuig van Scandinavia Airways en daarmee doemt de vraag op of de rugzak van het Noorse merk Bergans is. Dit Noorse merk bedacht de eerste moderne anatomisch gevormde rugzak. Meer dan 104 jaar geleden bedacht deze rugzakfabrikant met het eerste anatomische draagsysteem, voluit heet het bedrijf Bergans of Norway en is onbetwist marktleider in Noorwegen, het geldt voor de Noren, outdoorfanaten, als een instituut.’

Schitterende kaart! Op de website van Aviodrome lees ik op de hoofdpagina: ‘Eén ding is zeker: de tijd vliegt!’ en dat brengt me weer naar deze nieuwjaarskaart.

2 gedachten over “Textielpost – Frankrijk en Nederland

  1. @Basje, goedemiddag inmiddels! Geniet van deze mooie zonnige zondag en alle bijzondere uitstapjes via de textielkaarten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *