Textielpost – Amerika, Italië en Canada


LidyV: ‘Deze kaart heb ik bij de Amish gekocht. Wat een prachtige quilts maken die – indrukwekkend om te zien hoe ze leven en werken.’

‘Old Fashioned Bars’ is het negende schilderij uit een reeks van twaalf van Susie Riehl. De eiken meubelen, geborduurde kussenslopen, het handdoekenrek en de diepe vensterbanken zijn kenmerkend voor de huizen waar Amish kinderen worden geboren. Het originele schilderij is gekocht door een verloskundige in Lancaster County, Pennsylvania.


AnkeW: ‘Matera, Italië. In Napels geland en recht over land naar de andere kust gereden. In het binnenland aangekomen in Matera. Stadje aan een kloof met heel veel grotwoningen. Op deze kaart met een foto uit 1900 houden de mensen zich warm met gestikte (gequiltte) dekens! Lijkt me een mooie textielkaart.’

Een schitterende textielkaart, Anke! Een geweldige vondst van je! De oudere vrouw zit heel triest voor zich uit te staren en let eens op het bed hoe hoog dat is. De doorgestikte deken is prachtig en die zal ze hard nodig hebben in haar grotwoning.


LilianK: ‘Welliswaar niet uit Canada, maar dicht in de buurt: een bezoekje aan dit museum: zeker de moeite waard. En een hele uitgebreide bibliotheek + shop + yard sale: boeken voor een habbekrats! Er is een: American quilt study group: American Quilt Study Group.’

De ‘Peony quilt’ (circa 1870) is gemaakt door Abigail Bently Larkin (1811-1898) of door haar dochter Sarah Ann Larkin Marshall (1838-1908), Tolland, Massachusetts.

8 gedachten over “Textielpost – Amerika, Italië en Canada

  1. Weer prachtige kaarten..zie je op de kaart van Lidy ..wat een mooi doorgestikt patroon zit er in de donkere afhangende kant van de Quilt.

  2. Berhi,met je textiel kaarten laat je aan heel veel mensen zien wat een rykdom aan textiel er in de hele wereld is.Van al deze kaarten is veel te leren. Hannie.

  3. @Hannie Gamlieli, helemaal met je eens. Zoals ik al eerder schreef deze week zit er veel verborgen informatie op een textielkaart! Boeiend en zeer interessant. Ik heb veel nieuwe kennis opgedaan via de textielkaart.

  4. Ook ik geniet van je blog en de vele textielkaarten (vooral de klederdrachten)

  5. blijft op het ogenblik iedere dag een verrassing wat er nu weer over mijn scherm komt rollen, Fijn weekend Basje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *