Textielpost – Barcelona


Zoals ik in deze log laat weten, waren Peter en Thijmen de afgelopen zomer in Barcelona. Behalve drie “geborduurde” Spaanse kaarten, stuurden zij ook nog drie andere.


Peter en Thijmen: ‘Deze kaart hebben we gekocht in de oude Gotische wijk van BCN. Het is weer eens wat anders dan Flamenco danseressen. Het winkeltje verkocht underground design, maar ook deze aparte kaarten.’


Peter en Thijmen: ‘Dit zijn de Castellers (toren bouwen met mensen) van Barcelona. Deze heb ik niet in ’t echt gezien, maar wel die van BarberĂ  del Vallès. Daar heb ik “een zakdoek” gekocht die ze om de zwarte band van hun kostuum knopen.’

Een filmpje over de castellers kun je hier zien.


Dit is het sjaaltje dat Peter kocht in Barcelona. Het is van de Castellers Baix Llobregat. Het sjaaltje is een driehoek die om hun middel om de zwarte band wordt geknoopt of om hun pols of op hun hoofd. De torenbouwers van deze plaats dragen een witte broek en een blauw shirt en daarbij dan nog een rood sjaaltje met grijze noppen. Ik zal nog foto’s laten zien van dit festijn.

2 gedachten over “Textielpost – Barcelona

  1. Ja nou ga ik wel begrijpen dat je postbode omvalt van verbazing…wat een kaarten en wat een bijzondere zitten er tussen.
    Heeft hij er zelf ook al eens 1 gestuurd ??

  2. @Licia Huizer, volgende week zal ik de kaarten tellen die naar Horst gaan. Dan gaat het dus alleen om de enkelvoudige, zoals ook in de flyer staat.

    In deze log http://berthi.textile-collection.nl/2014/01/01/textielpost-siena/ zie je een textielkaart van een voormalige postbode, ook nog eens heel toevallig in combinatie met de brievenbus. Helaas moest hij weg vanwege bezuinigingen etc. Hij is op zoek naar een andere baan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *