Textielpost – Bretagne (Frankrijk)


EllydB: ‘Op een brocante heb ik deze kaart gekocht. Zoals je ziet is het van lang vervlogen tijden, maar misschien toch bruikbaar. Het is niet uit de streek waar wij vertoeven (PĂ©rigord) maar uit Bretagne.’


EllydB: ‘Nog een kaartje gevonden voor je Textielpost. Deze mensen zitten bij hun vuurplaats. Mevrouw breit (ik denk een trui of een vest). Op het platteland (la campagne) was vroeger geen enkele luxe.’

De laatste textielkaart doet me sterk denken aan mijn oma en opa die op een boerderij woonden. Oma breide ook veel, vaak sokken die altijd van pas kwamen. Kijk eens naar de pantoffels die de oudere dame draagt. Heel herkenbaar, je hoeft niet zo ver in de tijd terug te gaan. En dan de fraaie valletjes om de schouw. Niet alleen als decoratie, maar met name om het beroete rookgat aan het oog te onttrekken tijdens de zomermaanden. Prachtig tijdsbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *