Textielpost – Zwitserland en Denemarken


BerninadM: ‘Uw foldertje nam ik 2 maart mee uit Maarn. Elk jaar zit ik een maand in dit heerlijke dorp (Evolène) in Zuid-Wallis, t. zuiden van Sion. Helaas lopen ze nu alleen op zon- en feestdagen in costuum, maar zo’n 10-15 jaar geleden nog wel elke dag.’


BerninadM: ‘Ik vond nog deze kaart met breiende oma van ons dorp, ook leuk voor de verzameling? Gisteren (15 augustus) was Maria hemelvaart, dan is iedereen weer in kostuum.’

Bernina, zeker leuk deze textielkaart met de breiende oma die omgeven is door de bergen! Sowieso ontzettend fijn om textielkaarten uit Zwitserland toe te kunnen voegen aan het project. Dit land ontbrak tot nu toe nog.


Bernina vond bij het opruimen deze foto uit 1970 die gemaakt is in Grimentz – Wallis. ‘Het is zo’n gekke foto met die schommelwieg op haar hoofd’, schrijft Bernina.


Lupineke: ‘Vanuit Denemarken een kaartje voor je textielpost. Het was moeilijk zoeken, er was veel over de vikingen te vinden, maar haast niks met textiel. Gelukkig is het wel een wol-walhalla hier, want op het eiland Fanø genieten we van een écht Breifestival! De dames op deze kaart hebben hier weinig mee van doen, maar dat mag de pret niet drukken! Groeten uit Ribe!’


Lupineke: ‘Op het nippertje toch nog een mooie textielkaart gevonden op Fanø, Denemarken. Het is een prachtig eiland, schattige dorpjes, mooie natuur en natuurlijk het jaarlijkse Strikkefestival. Helaas zagen we geen mensen in Fanøse streekdracht zoals op deze kaart. Vanuit NL verzonden… dat wel! Groetjes en tot zaterdag in Goes.’

1 gedachte op “Textielpost – Zwitserland en Denemarken

  1. Wat zien we weer veel voorbijkomen… zou die vrouw op de kaart uit Fano Denemarken soms haar kindje laten dopen ?? op de kleding van de baby is net een kruis geapliceert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *