Textielpost – The Muppets


MaaikeW: ‘Het Albert Heijn logo onderaan deze kaart verwijst naar waar ik deze kaart vond. De set bestaat uit vier kaarten van The Muppets en hoorde bij een actie waarbij je voor een euro en wat zegels een Muppet handpop kon kopen. Eigenlijk hoor je nooit wat er achter zit, maar op 5 november van dit jaar was er in het NOS nieuws aandacht voor dit bedrijf wat de acties bedenkt voor supermarkten en uit Den Bosch komt: BrandLoyalty. In plaats van zegeltjes deze keer dus een kaartje.’


MaaikeW: ‘Van The Muppets is Kermit de meest bekende, ook vanwege zijn rol in Sesamstraat. Wist je dat de Nederlandse stem van Kermit van Wim T. Schippers is? Kermit ontstond uit een oude groene jas van Jim Hensons moeder, hij had 2 pingpongballen als ogen in de eerste versies van Kermit, 1955. Miss Piggy is een andere populaire pop uit The Muppets, van haar kocht ik een handpop bij Albert Heijn, ze is gewoon geweldig om na te doen, het levert altijd plezier op bij Silke van 3, maar ik word er zelf ook heel vrolijk van… Het is het egocentrische karakter, het overdrevene vind ik wel grappig al is ze niet altijd even aardig voor iedereen.’


MaaikeW: ‘Ik weet niet wat je deze kerst eet maar ik hoop dat het smaakt. Wat de Swëdish Chëf van The Muppets maakt is altijd apart. Wat ik niet wist, was dat het gespeeld werd in een imitatie Zweeds taaltje en dat er woordspelingen in zitten. Voor jou als postzegelliefhebber is het ook leuk om te weten dat in 2005 in the USA een postzegelvel is uitgebracht waarop o.a. The Swëdish Chëf staat. Wist je dat Fozzie bear een hoed draagt waaronder hij kaal is? Dat verwacht je toch niet van een beer! Waarom hij een noppe-sjaaltje om zijn nek draagt, heb ik niet kunnen achterhalen. De originele pop bevindt zich in The Teddy Bear Museum in Stratford-upon-avon. Niet gezien toen ik er was in 1996, dan had ik het me wel herinnerd.’


MaaikeW: ‘Mocht je nog eens naar New York gaan, deze twee Muppets zijn genoemd naar 2 beroemde hotels daar: het Statler en het Waldorf-Astoria. Altijd netjes in pak gekleed als gast in een loge als toeschouwer aanwezig bij The Muppetshow. Zelf keek ik de Muppets als klein meisje, maar toch spreekt het nog tot de verbeelding bij mijn kinderen: het Miss Piggy shirt wat Silke van haar nichtje kreeg, wordt met veel plezier gedragen bijvoorbeeld. Zeker als je net een paar dagen vanwege kerst in een net jurkje hebt mogen doorbrengen is dat best prettig voor een meisje van drie, al zie ik Famke van 10 er ook wel voor aan dat zij een shirt van Miss Piggy met goeie tekst erop direct aan zou trekken. Ik zou het ook voor ze kopen, geef ik toe!’

Maaike, wat een geweldige serie textielkaarten, met ook nog eens een enorme hoeveelheid wetenswaardigheden waar ik niet van op de hoogte was. Heel fijn dat je de achtergrond hebt uitgezocht en ook op de achterkant van de kaart hebt geschreven. Dit geeft extra toegevoegde waarde aan de kaart. Zo zie je maar weer hoeveel tekst je kwijt kunt op een kaart. Het is wederom een schitterende aanvulling voor het project Textielpost!

4 gedachten over “Textielpost – The Muppets

  1. Vrolijk begin van de week…en dan die serie van gisteren… veel “geklikt”” “om alles weer op te halen…..wat gaat de tijd toch snel.

  2. @Licia Huizer, … vandaar dat ik dit jaar ook als nieuwjaarskaart een vliegtuig had met de tekst: de tijd vliegt!

    Het lijkt allemaal zo kort geleden waarbij het afgelopen jaar voor mij ook nog eens zeer hectisch geweest. In het ene jaar gebeurt meer dan in het andere.

  3. O, wat geweldig leuk toch, die Muppets. Zo jammer dat die creatieve Jim Henson zo jong overleed. Gelukkig leven zijn poppen voort. In de tijd dat we in onze nieuwe woonplaats op pad voor een ander huis gingen zeiden we tegen elkaar dat we net als Fozzie “bear on patrol” gingen. Zijn we razend enthousiast, dan kunnen we net als Kermit de armen omhoog werpen en een soort giebelend geluid uitbrengen. En de meeste goede drummers zijn net als Animal. Hoe vaak zijn Waldorf en Statler niet nagedaan op tv. Laten we ook Beaker niet vergeten, alhoewel hij niet op de kaarten is afgebeeld. Wat te denken van het zo rond uitgesproken “Moi” van Miss Piggy…………..
    Jammer dat er nooit een uitzending van de Muppets met Moustaki is geweest, dat zou ik helemaal geweldig gevonden hebben. Miss Piggy zou in zwijm gelegen hebben……………hihihi.

  4. @Tineke, enig verhaal van je! Om heel eerlijk te zijn heb ik de Muppets weinig gekeken. Waarom? Geen idee! Tijdens deze AH actie kocht ik de handpop Kermit natuurlijk en Swëdish Chëf! Het viel me op dat deze karakterpoppen geliefd zijn/waren onder de studenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *