Textielpost – Madeira, Spreewald, Sardinië en Frankrijk


M. en T.: ‘Groet uit ’n zonnig & mooi Madeira. Dit is de klederdracht waarin de vrouwen op de markt staan. p.s. Staan er dus warmpjes bij.’

Meer textielkaarten en verhalen over Madeira kun je lezen in deze en deze log.


NieskeJ: ‘We kamperen in het Spreewald, een mooi natuurgebied in O-Duitsland. De dracht die je op deze ansichtkaart ziet, zag ik één keer bij de Kahnfahrten, zonder de mooie hoofdtooi.’

Deze dracht met de bijzonder grote hoofdtooi kun je ook zien in deze log.


Aty: ‘Groeten uit een veel te koud Italia! Geen echte textielkaart gevonden.’

Het project Textielpost is begonnen met deze textielkaart van Aty. Deze fraaie textielkaarten van Sardinië volgden en deze.


Janny: ‘Dit was een klein maar goed verzorgd museum midden in Normandië. Er werd ook gedemonstreerd, speciaal voor kinderen, die zelf ook mochten proberen. Erg leuk.’

Janny stuurde een kaart uit Normandië en wel van Maison de la Dentellière. De vrouw draagt de kleding van Normandië met de kap van Villedieu. Toeval? Twee jaar geleden stuurde Bets, de schoonzus van Elma, precies dezelfde textielkaart.

4 gedachten over “Textielpost – Madeira, Spreewald, Sardinië en Frankrijk

  1. Berthi, wat ben je druk met het bijwerken van je textielpost en wij moeten meer tijd vrijmaken om alles te lezen, zeker als je ook nog alle verwijzingen leest. Dit alles maakt me nieuwsgierig naar de expositie in Horst!

  2. En het gaat maar door op hoeveel zit je nu? Druk bezig om het allemaal klaar te krijgen voor de tentoonstelling denk ik. Veel succes met de drukte.

  3. Tja, ik moet er echt vaart inzetten. Volgende week moeten tenslotte alle textielkaarten in Museum de Kantfabriek zijn. Helaas heb ik vandaag problemen gekregen met mijn computer, vandaar dat het nu zoeken is naar een oplossing. Uiteraard hoop ik dat Matthijs het probleem op korte termijn kan oplossen. De mails kan ik op dit moment niet lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *