Textielpost – Spanje en Oostenrijk
Afgelopen zomer waren Peter en Thijmen in Barcelona. Om de serie van deze kaarten uit te breiden stuurden ze er zelfs drie. Inmiddels begin ik deze nostalgie kaarten steeds meer te koesteren. Het begon allemaal met de kaart van Greet.


Pieternel: ‘Textielpost vanuit Kitzbühel – Oostenrijk, waar nog regelmatig bij feestjes en ook feestdagen dirndl’s en Lederhosen gedragen worden. p.s. Ik lees altijd met veel plezier je blog!’

Geweldig dat Pieternel deze kaart in Kitzbühel tegenkwam. Ik had geen idee dat deze kaarten ook in Oostenrijk te koop zijn. Een schitterende aanvulling voor de serie ‘geborduurde’ kaarten. Het maakt mij wel steeds nieuwsgieriger naar de landen waar vergelijkbare kaarten te koop zijn. Inmiddels zijn er al aardig wat van dit soort textielkaarten op dit blog voorbijgekomen. Wil je ze nog eens bekijken? Hier komen enkele links: Sicilië, Holland, Dordogne en Mallorca, Saint-Malo (Bretagne), Bretagne-Altea-Benidorm-Sevilla en Madrid, Villajoyosa (Spanje), Andalusië, Valldemosa (Mallorca), kaartenrekken met textielkaarten, Costa del Sol en lezers van mijn blog gingen de zolder op voor dit soort kaarten die je hier kunt bekijken.

5 gedachten over “Textielpost – Spanje en Oostenrijk

 1. ik liep achter, maar ben weer bij. Van oranjegekte naar de Trachten uit Oostenwijk en al dat moois uit Spanje . geniet je van het sorteren??basje

 2. Nou Berthi, het lijkt wel alsof die Spaanse kaarten allemaal op dezelfde plek werden gemaakt evenals een kaart die in je laatste link voorbij kwam ☺

 3. @Basje, het is ontzettend leuk om de textielkaarten te sorteren. Maar ik moet wel doorwerken om volgende week klaar te zijn!

  @Ine, dit soort textielkaarten boeit mij steeds meer. Waar zijn gemaakt? Allemaal in hetzelfde atelier in Spanje? Ik heb zelf een hele poos geleden in Arnhem een erg leuke vergelijkbare kaart gekocht. Gisteren heb ik besloten om deze textielkaart nog maar eens als grap aan mijzelf te sturen. Je ziet de kaart binnenkort hier voorbijkomen!:-)
  Het zou ook jammer zijn om deze kaart buiten beeld van Textielpost te laten!:-)

 4. Er is ook weer een kaart naar je onderweg. Eentje van een soort die hier nog niet voorbij is gekomen denk ik ☺
  Wie weet heb je ‘m morgen al in de bus.
  Ik kon het niet laten……..

 5. @Ine, ontzettend leuk dat je mijn passie voor textielkaarten deelt! Jij kunt op de expositie in Museum de Kantfabriek een speurtocht uitzetten voor jouw textielkaarten!:-) Leuk toch! Tevens ook een mooie geheugentraining voor je van waar je ook allemaal weer bent geweest!:-)

  Voor de postbode is de nieuwe dienstregeling van start gegaan, ik kijk uit naar de klepperende brievenbus morgen!:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *