De eerste oranjegekte


De oranjegekte, wie kent het niet? Tot in alle uithoeken van de wereld is het beroemd en berucht. Maar waar is die traditie begonnen? Andere Tijden Sport zocht het uit en kwam terecht bij de schaatssupporters van de Nederlandse Spoorwegen die in 1971 met hun eigen ‘Ard en Keessie-expres’ naar het wereldkampioenschap in het Zweedse Göteborg trokken. Met voor het eerst allemaal een oranje muts op het hoofd. Vanavond in Andere tijden sport om 22.30 uur op Nederland I kijkt men terug op de komst van de oranjegekte.

Afgekeken van de schaatssupporters, hullen de voetbalfans zich bij het wereldkampioenschap in 1974 in Duitsland ook massaal in het oranje. En dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven.

Over de schaatsmuts van Jaap Eden kun je hier lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *