Textielpost – Rondje Nederland XIII


Ine: ‘Boijmans Van Beuningen Rotterdam. De weg naar Van Eyck. Deze tentoonstelling laat zien “… hoe en door wie de beroemde Vlaamse schilder Jan van Eyck (Maaseik? ca. 1390-Brugge 1441) werd ge├»nspireerd” (citaat folder). Van Eyck wist op schitterende manier stoffen te schilderen en hoe het licht daarop valt. Ik vond deze kaart. De hoofdbedekking – met vele fijn gerimpelde plooitjes leek me wel iets voor jouw textielpost. Groetjes en tot over 2 weken.’
Op de textielkaart zie je het prachtige portret van Margareta van Eyck! Licia Huizer heeft deze tentoonstelling ook bezocht en stuurde eveneens een textielkaart zoals je ziet in deze log.


Ine: ‘De laatste dag (zondag 26 mei 2013) van “Uit de Plooi”. Ook ik heb genoten van deze tentoonstelling met als extraatje een mini-concert met muziek uit die tijd! Natuurlijk ga ik op zoek naar textielpost (of heb jij jezelf ’n kaartje gestuurd), ’n plaatje uit de tentoonstelling. Zo leuk: al diezelfde snoetjes. Duidelijk familie! p.s. zie je de postzegel!!!’
Nee Ine, deze keer had ik geen kaart aan mijzelf gestuurd, maar ik had wel dezelfde kaart gekocht! In 1798 schilderij Rienk Jelgerhuis dit Familieportret. De postzegel vind ik geweldig! Iedereen kan dit vanaf 16 februari 2014 bewonderen op de expositie in Museum de Kantfabriek.


Tineke: ‘Onlangs reden we op een doordeweekse dag helemaal van Woerden naar Assen (en weer terug) voor de tentoonstelling “De Sovjet Mythe”. En wat jouw blog al niet teweeg brengt! Ik lette vooral op de (verschillen in) de kleding van de diverse bevolkingsgroepen van dat grote gebied. Een mooi contrast hier op de kaart! De vrouw met de traditionele omslagdoek en naast haar een dame die zo uit Parijs gekomen kon zijn. Verder een mooi kleed over de rug van de arrenslee.’
Een schitterend schilderij van Alexander Volkov (1916-1978) met de titel Election’s Day to the Supreme Soviet of the USSR.


EugenieK: ‘Waarschijnlijk heb je deze al? Toch maar gepost.’
Nee hoor Eugenie, deze textielkaart zat nog niet in de collectie! Dus een mooie aanvulling. Jacob Maris schilderde in 1869 Breistertje op het balcon, Montmartre. Overigens wel heel fijn dat deze textielkaart is aangekomen, want de postzegel ontbrak. Aardig van TNT om de kaart toch bij mij te laten bezorgen.

3 gedachten over “Textielpost – Rondje Nederland XIII

  1. wat een diversiteit komt en kwam hier al voorbij. Ik geniet hiervan Basje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *