Textielpost – Nederland en Parijs


JeanettevA: ‘deze “echte fotografie” uit de jaren ’50 vond ik bij mijn ouders in een la. Ik dacht aan jouw project; tenslotte is het verleden ook een ander land…’


JeanettevA: ‘Waarschijnlijk had je dit niet in gedachten met je project, maar ik vind dat deze kaart er toch in thuishoort!(?)’

Twee bijzondere kaarten van Jeanette: een echte fotografiekaart kom je niet zo vaak meer tegen en de tweede kaart vind ik subliem bedacht. In 1985 wikkelden Christo en Jean-Claude de Pont Neuf, de oudste brug van Parijs, in 40.000 m stof en 11.000 m touw. Het project werd bedacht in 1975. Foto’s van dit project zijn hier te zien. De moeite waard!

4 gedachten over “Textielpost – Nederland en Parijs

 1. Parijs van Boven, prachtig. en de dame kan zo ind e Chanel hoek

 2. Heerlijke nostalgie bij beide kaarten! De eerste door de kleding die mijn zussen toen droegen.En de tweede door de reizen die we vaak maakten in de zomervakantie op de coaster/ kustvaarder van mijn Vader.Hij voer in die tijd steeds van Parijs naar Londen.We hebben over deze brug gelopen,maar er ook onderdoor gevaren.Leuk om dit terug te zien na zoveel tijd.
  goed weekend
  groetjes,Truus

 3. Zie tot mijn verbijstering dat ik heel wat kaartblogjes achterloop!!!
  Berthi zit je de hele dag kaarten op internet te plaatsen??? Of heb je lijm op je stoel?
  Succes met de tentoonstelling in Horst!!!
  Truus

 4. @Truus uit Drenthe, ik zit redelijk vast op mijn stoel, maar af en toe moet ik er verplicht vanaf!:-)
  Ik heb echt nog veel werk te doen voordat de textielkaarten naar Horst gaan! Maakt niet uit, het is allemaal hartstikke leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *