Textielpost – Rondje Nederland X


Mien B.: ‘In de trein terug schrijf ik deze kaart na een bezoek aan het TextielMuseum Tilburg. Mooie tentoonstellingen: Talking Textiles – Wool diaries – Rough – Tules on the table (damast). Textiel van veel kanten belicht!!!’


WijniS: ‘Nu eens de groeten uit Amsterdam. Voor jou wel bekend. Gisteren met een paar vriendinnen naar het Tassenmuseum geweest. We keken onze ogen uit. Wat een verscheidenheid. De tas van de kaart vond ik wel bij jou passen. Op zoek naar een Theepottenmuseum kwamen we in de Spuistraat het restaurant “Haesje Claes” tegen. Grappig, gelijk er maar iets gegeten. In het restaurant allerlei afbeeldingen van de burgerweesmeisjes. De Sint is in aantocht, dus maar een zegel van de Goed Heiligman.’
Op de afbeelding zie je een bruidsbuidel van sablé-kralen, Frankrijk, 18e eeuw.


Ine: ’22-9-’13 op de stoep van het NS station Leeuwarden! Een dubbelbezoek aan Leeuwarden. Voor het nieuwe Fries Museum en Museum Pakhuis Koophandel. Van merklappen geen kaarten. Maar dit speldenkussen past ook in de textielpost.’
Het speldenkussen met vier buck’s point klosjes komt uit Groot-Brittanni√ę. Het speldenkussen heeft de volgende tekst: When the golden sun is sinking – And your mind from care set free – When of other you are thinking – Will you sometime think of me.


Jenny: ‘Een textielkaartje uit Nederland (met een Frans tintje). Als herinnering aan een zeer geslaagd dagje uit in Rotterdam. p.s. Stockholm moet ook een geweldige stad zijn.’

2 gedachten over “Textielpost – Rondje Nederland X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *