Textielpost – Noord-Holland en Gelderland


Mieke Werners: ‘Deze kaart stuur/geef ik aan vrouwen boven de 50 jaar waarvan ik vind dat je nog steeds kan zien hoe ze indertijd als meisje waren. Tijdens een tentoonstelling in 2014 zal ik portretten laten zien van “meisjeblijfje”. De portretten, gemaakt van textiel, zijn willekeurig; de modellen zoek ik er later bij.’


Textielkaart gestuurd door Truus Nauta. Dit wandkleed hangt in de Nederlandse Hervormde Kerk in Geesteren (Gelderland).

5 gedachten over “Textielpost – Noord-Holland en Gelderland

 1. Mooi om dit jaar op gang te komen…en eerst even de namen aangeklikt komen er toch prachtige Landschappen van Textiel voor de dag zoals de Kust van Walcheren en dan bij Mieke Werners waar je een hele reportage ziet van hoe ze met het vilt werkt. Weer veel moois gezien…en nu aan de slag!

 2. Ik verheug me op de tentoonstelling van Mieke Werners. Ik heb haar doeken van “oude mensen” gezien, en was er zeer ontroerd en geraakt door.

 3. @Lupineke, helemaal mee eens!

  @Licia Huizer, heerlijk toch dat er zoveel mensen creatief bezig zijn!

  @Dorien, ik hoop de expositie van Mieke Werners te kunnen bezoeken dit jaar. Ik ben zeer gecharmeerd van haar werk.

 4. Wat kun je prachtige werkstukken maken met vilt en wol.De portretten van Mieke zijn erg indrukwekkend.Haar tentoonstelling in Oldeberkoop bij Hawar staat genoteerd in m’n agenda.
  De 2e kaart gestuurd door mijn naamgenote is weer een heel andere techniek.Zo gaat de kerk ook met de tijd mee.
  gezellige avond
  groetjes,Truus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *