Textielpost – Siena


Mijn stapeltje geschreven textielkaarten kon ik vanmiddag niet posten. Morgen waag ik een nieuwe poging. Dan reizen we nu maar af naar Siena, een stad in Toscane, Italiƫ. Wie Siena zegt, zegt Palio, volgens het Italiaanse spreekwoord Chi dice Siena, dice Palio. De Palio (Palio delle contrade) is een paardenrace die twee keer per jaar plaatsvindt: op 2 juli en 16 augustus. Het is een belangrijk evenement voor de stad.


PeterT: ‘Ik meende eigenlijk dat ik deze kaart al had verstuurd, maar toen heb ik een andere kaart naar Peter gestuurd. Tijdens de zgn. “Palio” (zie YouTube op 2 juli en 16 augustus verkleden alle Sienezen zich per wijk (Contrada) en hopen dat hun wijk wint. Zowel voor de 2 data als erna is het groot feest. P.S. al 17 boeken gekocht.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *