Textielpost – Elzas IV


Marijna: ‘Het leek erop dat het niet zou lukken, maar toch nog iets textielerigs gevonden. In het textielmuseum in Husseren-Wesserling in de Elzas. Het museum is gevestigd in oude gebouwen van een stofdrukkerij. Je kunt op Parc de Wesserling hier het een en ander over vinden.’

Schitterende afbeelding op de textielkaart. Het is een detail van een modeplaat die gepubliceerd werd in 1912 door de broers Koechlin-Mulhouse.

4 gedachten over “Textielpost – Elzas IV

  1. Ja dat park Wesserling is echt een aanrader, wij hebben er ook verschillende mooie tentoonstellingen gezien!
    Berthi, ik wens jou en de familie nog een heel mooi creatief jaar toe, hoop dat wij elkaar hier of daar weer ontmoeten!

  2. @Betty, zou zeker leuk zijn om elkaar weer eens te ontmoeten. Voor jou ook een goede jaarwisseling en een fantastisch 2014!

  3. Wat een prachtige textielkaarten hebben we de laatste dagen gezien. Het is elke keer weer een verrassing waar de kaarten vandaan komen. Uit hoeveel verschillende landen heb je al kaarten gekregen? Het uitzoeken van een kaart vind ik steeds weer een feest, jij bent blij als de kaart bezorgd wordt en met elkaar genieten we elke keer weer van de textielkaarten.
    Goed uiteinde en een creatief en gelukkig 2014. Wijni

  4. @Wijni, eigenlijk heb ik geen idee uit hoeveel verschillende landen ik al textielkaarten heb ontvangen. Het mooiste van dit project is dat we met z’n allen zo genieten van alle afbeeldingen. De komende twee weken zullen alle nog niet geplaatste textielkaarten voorbijkomen op mijn blog. Daarna gaan ze naar Museum de Kantfabriek voor de expositie!
    Voor jou ook een fijne avond en alle goeds voor 2014!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *