Textielpost – Nederland/Zweedse kerstmarkt


Nienke: ‘Op een Zweedse kerstmarkt vond ik deze kaart en hij leek me prima passen in je Textielkaartenproject. Op de markt veel Zweedse borduurtechnieken en Samisieraden. Ook liepen de organisatrices in (zelf) geborduurde Zweedse kleding, een lust voor het oog. Ik wens jou en je familie gezellige feestdagen en alle goeds voor 2014. Een handwerkgroet, Nienke alias De Borduurvrouw.’

Prachtige textielkaart die helemaal in deze tijd van het jaar past. De tekening is gemaakt door Heidi Lange. Hier vind je haar persoonlijke website.

8 gedachten over “Textielpost – Nederland/Zweedse kerstmarkt

 1. Geweldig leuk verhaal over Borduren voor de FILM bij Nienke.. ben benieuwd of de film hier in de buurt ook gaat draaien.

 2. @Licia Huizer, je moet goed opletten als je deze film gaat bekijken. Het rode schoollapje en het geboortelapje van Bart heb ik helaas gemist!

 3. Ja het gaat wel heel vlug ..maar als je de hele film gaat zien dan heb je meer kans. Ik zag op de trailer wel het geboortelapje/…..ga nog eens over nieuw proberen.

 4. Wat een leuke textielkaart van Nienke! ook voor jou fijne kerstdagen en een gezond,gelukkig en textielvol 2014 gewenst Bertie!

 5. Wat zijn er toch veel prachtige klederdrachten.
  Heb nog een kleine puzzel met deze klederdracht erop.
  Allemaal gezellige Kerstdagen en voorspoedig en gezond 2014.
  groetjes,Truus

 6. Wat een prachtige kaart, het patroon breien of borduren.
  Iedereen die dit leest prettige kerstdagen en een heel gelukkig en gezond 2014.

 7. Wat een vrolijke kaart. Ik ben gaan googelen op Heidi Lange en zie dat zij heel veel prachtige tekeningen heeft gemaakt. Hier bijvoorbeeld in zwart/wit: http://www.heidilange.com/swedish.pdf
  Maar ook Afrikaanse voorstellingen. Inspirerend ook, want ik zie zo een wandkleed voor me van stofjes en kralen gebaseerd op deze tekening van Heidi http://www.africanartdirect.co.nz/blog/vanessa-grant-trust/
  En ook de sjaal van deze kaart van Nienke zou menig breister/haakster kunnen inspireren.
  Dit soort voorstellingen, daar houd ik wel van.
  Groetjes en prettige dagen,
  Tineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *