Oprichtster Oilily overleden


Marieke Olsthoorn, (mede)oprichtster van Oilily, is afgelopen woensdag op 72-jarige leeftijd overleden. In 1963 richtte zij samen met haar man Willem het modemerk Olly op, de bijnaam van Willem in zijn schooljaren. Er was een Zwitsers bedrijf dat Molli heette. Processen volgden. Alles in de sfeer van Bolli, Rolli en Tolli kon niet, het was allemaal beschermd. Zo werden er twee i’s tussen geplaatst en de nieuwe naam Oilily was een feit. Oilily staat voor kleurrijk en vrolijk, dat zie je terug in de kleding. Een nieuwe trend was door Marieke Olsthoorn gezet.

Tussen 1985 en 1995 was Oilily zeer succesvol. Van een relatief klein kledingbedrijf groeide Oilily uit naar een bedrijf met meer dan 600 mensen in dienst. Sterren als Madonna, Michael Jackson en Bill Cosby kwamen naar de winkel om kleding voor hun kinderen te kopen. Marieke en Willem gaven het niet weg. Niks voor niks. Als mensen het wilden hebben, dan moesten ze het maar kopen.

In 2003 verkochten Marieke en Willem Oilily aan een investeringsbedrijf. Zes jaar later ging de zaak failliet. In mei 2009 kocht de familie Olsthoorn de merknaam terug. Sinds oktober 2010 is Oilily weer actief met kinder- en dameskleding en modeaccessoires.

Meerdere keren schreef ik over Oilily ook in de periode dat de zaak failliet ging. Logjes over Oilily kun je hier, hier, hier, hier, hier en hier lezen.

7 gedachten over “Oprichtster Oilily overleden

 1. Te jong om te sterven, condoleances aan betrokkenen. Kijk eens naar Google vandaag, breiende handen maken het woord!

 2. @anoniem, Google zag ik gisteravond al en heb ik gelijk op mijn Facebook geplaatst. Ik zal straks de mooie Google Doodle van vandaag hier nog plaatsen.

 3. Berthi,enig die breiende google.Een heel voorspoedig textiel jaar gewenst in goeie gezondheid met je hele familie. Hannie.

 4. Oh ja,Olily…veel te jong nog….

  Ons dochtertje heeft 1 jurkje gehad van Olily-gekocht in de uitverkoop-en het stond zo leuk! Heb het helaas niet meer,anders was het zeker in een quilt verwerkt!
  gezellige dag
  groetjes,Truus

 5. Oilily is voor mij vooral verbonden met die tas!! (je laatste link)
  Vol met merklapmotieven ooit ontworpen door Mies Bloch (die map van Margriet).
  Vrolijke kleding daar staat de naam Oilily voor. Leuk je achtergrondverhaal Berthi.
  Zo verdrietig dat zo’n creatief mens zo vroeg wegvalt.
  En ze is niet de enige dit jaar helaas!!

 6. @Hannie Gamlieli, voor jou ook de allerbeste wensen voor 2014, dat het een mooi jaar mag worden.

  @Truus uit Drenthe, absoluut veel te jong overleden.
  Jammer dat het Oilily jurkje is verdwenen.

  @Ine, volgens mij heb ik op dit blog niet eerder een jaar gehad waar de aandacht uitging naar zoveel overleden mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *