Chinees garenboekje


Ik heb een tweede exemplaar van het Chinese garenboekje gemaakt. De indigostof, het muntje, het handgeweven bandje en het handgeschept papier, dat allemaal afkomstig is uit China, koop ik bij Mieke Gorter die regelmatig naar China reist. Het eerste gevouwen garenboekje – de zogeheten Shu Bao – maakte ik tijdens een workshop bij Mieke thuis.


Het is ontzettend leuk werk om zo’n handig etui te vouwen en het resultaat is geweldig.

16 gedachten over “Chinees garenboekje

 1. Het is ook een prachtig garenboekje!
  Staat de beschrijving van dit boekje ook beschreven in het boek wat Mieke Gorter verkoopt?
  Had ik je al een foto van mijn lichtjesboom gestuurd bij de mail?
  gezellige avond
  groetjes,Truus

 2. Oh Berthi wat mooi.
  Staat op mijn verlanglijstje voor 2014.
  Fijne Feestdagen
  Annemieke van der Tol

 3. Het boekje van Maria heb ik in het echt mogen bewonderen.
  Het vergt heel wat precies vouwwerk, dus alle lof dat je het nog een keer hebt gemaakt!
  Prachtige stempels heb je gebruikt!

 4. Wanneer je had geschreven dat je deze gekocht had een een veiling had ik je geloofd. Ziet er zeer mooi uit. Een kunststuk apart

 5. Hoera het feest gaat beginnen… BOOM opgetuigd …mooi garenboekje gemaakt… Breng het eens mee naar Nijkerk of zo …wil het graag eens in het echt zien.

 6. Hahaha, Berthi het Bezige Bijtje! Het afmaken van een tweede boekje was natuurlijk niet voldoende, nee dan moet het aansluitend ook nog onmiddellijk worden gestempeld en ingekleurd. Ik zie je in gedachten al helemaal bezig: druk mompelend stempels uitzoeken en dan (met het puntje van de tong uit de mond) baf, baf, baf, baf de vier bovenste bakjes gestempeld en dan nog netjes alle motieven rondom gestempeld en ingekleurd. Had ik mijn exemplaar nou maar bij jou achter gelaten, want ik vermoed dat je zo op dreef was dat je in een moeite door ook mijn exemplaar had gestempeld en ingekleurd :-)) Maar je boekje ziet er pico bello uit, mijn complimenten!!

 7. Berthi, vergeet ik helemaal om te vertellen dat ik vandaag naar een tentoonstelling van merklappen ben geweest in de stadsbibliotheek van Aken. Behalve merklappen aan de wand waren er ook vitrines die gevuld waren met boeken, patronen en tijdschriften. En raad eens welk boek ik in een van de vitrines zag: het boek ‘Merk- en stoplappen uit het burgerweeshuis Amsterdam’. Je bent dus ook al doorgedrongen in het buitenland :-))

 8. @Maria, jaja, ik had er zin in en na het avondeten ben ik direct aan de slag gegaan. Welke stempels zou ik nemen? Welke kleuren? En het bandje moest nog vastgemaakt worden. Erg leuk om te doen!
  Je had best jouw boekje achter kunnen laten, dan had ik in één moeite door gestempeld!:-) Maar ja, dat is toch niet zo leuk… Ik ben benieuwd naar jou tweede boekje!

  Wat leuk dat je naar een merklappenexpositie bent geweest in Aken. Maar… lag mijn boek echt in een vitrine? Maak je geen grapje? Ik vind het een eer als mijn boek in het buitenland zo maar in een vitrine op een expositie mag liggen. Mocht je foto’s maken van de tentoonstelling?

 9. Garenboekjes….mooi!!!
  Ik zag er op de tentoonstelling Schitterend Geplooid en ze blijven fascinerend.

  Iets anders textielerigs:
  Hebben jullie de nieuwe Google doodle al gezien?
  Twee handen al breiend aan een veelkleurige “lap” die het logo vormt.
  ☺☺☺

 10. Bedankt voor alle mooie dingen op je blog, goede Kerstdagen gewenst,
  ook voor alle “medehandweksters

 11. “Bedankt voor alle mooie dingen op je Blog! Goede Kerstdagen gewenst!

 12. Nee Berthi, ik maak geen grapjes over je boek. Een van de vitrines bevat oude Nederlandse borduurpatronen en handwerkboeken, zoals de Ariadne-special over merklappen uit 1992, het boek van Schipper-van Lottum (‘Over merklappen gesproken…’) en jouw boek ligt bovenop het boek ‘Merklapmotieven’ van Albarta Meulenbelt, zodat je naam en de titel van je nieuwe boek goed zichtbaar zijn. Je bevindt je in de vitrine dus in goed gezelschap :-))
  Ik heb er niet op gelet of er gefotografeerd mag worden omdat ik geen camera bij me had. Als ik in Aken kom vóór de tentoonstelling is afgelopen zal ik een paar foto’s voor je gaan maken en je die toesturen. De tentoonstelling duurt tot 11 januari 2014 (zie http://historischestickmuster.blogspot.nl, de aflevering van 5 december 2013).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *