10 gedachten over “Kerstboom 2013

 1. Ha…tIs wel een echte met kluit..dus die kan in januari de tuin in.
  Klein maar fijn zullen we maar zeggen…en het “” aftuigen”” valt ook niet zo zwaar.

 2. Mijn kerstboom staat buiten in de pot versierd met een snoer lichtjes-meer zit er dit jaar niet in.
  Jij hebt een echte textielkerstboom Berthi!
  groetjes,Truus

 3. MOOIE OPLOSSING, STAAT OP DIE MANIER OOK NIET IND DE WEG!!!!! bASJE

 4. @Licia Huizer, jaja, het is een echt kerstboompje. Dus op tijd water geven zodat hij na de kerst naar buiten kan en dan uiteraard ook nog de nodige aandacht geven!:-)
  Het ‘aftuigen’ is te overzien!:-)

  @Truus uit Drenthe, o, ik hou zo van al die prachtige lichtjesbomen!

  @Lupineke, (*_*)(*_*)(*_*)

  @Basje, een ideale oplossing als je aldoor te weinig tijd hebt!

 5. Nog een korte uitleg over de versiersels in de boom. De HEMA-vogeltjes kijken neer op kerstdecoraties van velijn (fijn perkament) die gesneden en met de hand beschilderd worden in een werkplaats van een kunstenaar in Yogyakarta, Indonesiƫ. Hier is de stijl en de kleur gebruikt zoals bij de Javaaanse schaduwpoppen.

 6. Grappig, Berthi nu je schrijft over de Javaanse hangertjes in je boom zie ik ineens de herkenning met de Javaanse Wajangpoppen. Dat ik het nu pas zie……… Ik heb een verzameling Wajang koelit (2-dimensionaal van leer), Wajang klitik (2-dimensionaal van hout) en Wajang golek (3 dimensionaal, niet voor schimmenspel maar voor een soort van poppenspel) aan de wand hangen.
  Een stukje verzamel “woede” van jaren geleden die ik mooi blijf vinden. Er is ook nog een Wajang vorm met levende acteurs. Wajang op Wikipedia http://nl.wikipedia.org/wiki/Wajang laat zien hoe mooi de verscheidenheid is en licht ook een tipje van de sluier op over de verhalen die met het Wajang spel uitgebeeld worden.
  Wat de kerstversiering in jouw boompje al niet kan losmaken…………
  Groetjes, Tineke

 7. @Tineke, schitterende kunstvorm! Het is een traditie die niet verloren mag gaan.
  Volgens mij heb jij een prachtig verzamelhuis! Nu lees ik dat er ook verschillende soorten Wajangpoppen in jouw collectie zijn. Ik hou wel van die diversiteit! Er zijn tenslotte zoveel mooie en bijzondere kunstobjecten, zowel in het groot als klein!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *