Nelson Mandela (18-7-1918 – 5-12-2013)

Vandaag nemen we afscheid van een bijzonder persoon. Nelson Mandela overleed op 5 december op 95-jarige leeftijd. De laatste dagen is er veel gezegd en geschreven over deze vrijheidsstrijder en oud-president van Zuid-Afrika. Hij wijdde 67 jaar van zijn leven aan het verzet tegen de Apartheid in Zuid-Afrika, een strijd die voor Mandela begon in het najaar van 1944.

Op 5 augustus 1962 werd Mandela gearresteerd. Hij werd schuldig bevonden aan betrokkenheid bij 193 spionageactiviteiten en veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Mandela moest naar het Robbeneiland. Het zou tot 2 februari 1990 duren voordat de Zuid-Afrikaanse president F.W. de Klerk bekendmaakte dat Mandela na 27 jaar gevangenschap vrijgelaten zou worden.


Na de vrijlating van Mandela uit de gevangenis in 1990 werd door Vlisco een Java print geproduceerd. Het kader van het ontwerp was al in 1989 ontworpen om verschillende portretten te kunnen afbeelden. Na de scheiding van Nelson Mandela en Winnie Madikizela was dit ontwerp niet meer populair en werd het van de markt gehaald.

Gaat Vlisco Nelson Mandela eren met een speciale herdenkingsdoek?

1 gedachte op “Nelson Mandela (18-7-1918 – 5-12-2013)

  1. Het lijkt me mooi en passend als Vlisco een herdenkingsdoek maakt. Berthi, in dat geval ben jij vast weer de eerste die ons het doek laat zien. We wachten af……….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *