Textielpost – Oezbekistan

… en de postbode liep mijn huis vandaag niet voorbij. Maar liefst twee textielkaarten van Mieke Gorter uit Oezbekistan werden bezorgd.


Mieke: ‘Vandaag in Tashkent aangekomen. Vanmiddag in ’n museumwinkeltje ’n stapel oude ansichtkaarten doorzocht en… wat vind ik voor jou! Ik ben er blij mee en jij dus helemaal denk ik. De komende 16 dagen rondtoeren, Oezbekistan & Turkmenistan.’


Mieke: ‘en ook nog weer ’n nieuwe kaart met ’n prachtige vrouw incl. mooie IKAT jas en Dubetzeka.’

Wat een schitterende aanvulling voor Textielpost. Natuurlijk ben ik heel blij met deze kaarten, want er zullen niet zo heel veel mensen naar Oezbekistan reizen. En ben je daar eenmaal dan moet je nog maar een textielkaart tegenkomen. Bij de tweede kaart viel mij direct de enorme hoeveelheid gouden tanden op van deze vrouw.

9 gedachten over “Textielpost – Oezbekistan

 1. haar oude- dags verzorging heeft deze dame in haar mond. Het lijkt me heel naar in een appel bijten met zoiets, De tegels deden me denken aan een moskee wand. basje

 2. Wat een succes de textielpost. Mieke komt aan op haar vakantiebestemming en gaat meteen op zoek naar een textielkaart voor Berthi, super.
  Het zijn weer prachtige kaarten, prachtig als je in staat bent zulke reizen te maken.
  Wij genieten door de mooie kaarten mee, bedankt Mieke.

 3. Wat een mooie aanwinst voor je verzameling… en je gaat je van alles afvragen bij nader bekijken…Is dat een gewoonte om die Wenkbrauwen zo te tekenen ? of is dat echt ? Hier woont een oude dame die door haar dochter “”opgemaakt”moet worden (omdat ze het zelf niet meer ziet) en dan zegt ze altijd “”Ik moet nog even de Maasbruggen bij mn Moeder tekenen””
  Humor toch ? wij lachen natuurlijk.

 4. Mooie kaarten ontving je Berthi. Oezbekistan staat nog op mijn reisverlanglijstje…
  Ik denk dat de dame van het hotel in Kathmandu (Nepal) onze kaarten niet op de bus heeft gedaan, helaas.

 5. Volgens Elma: Mieke komt aan op haar vakantiebestemming en gaat meteen op zoek naar een textielkaart voor Berthi…
  Maar Elma, wat denk je? Wie van Berthi’s volgers heeft niet Berthi’s adres paraat (het zit in mijn portemonnee) want misschien en… je weet maar nooit.
  toch? Een ♥-elijke groet, Puck

 6. Erg mooie kaarten. ..mag ik wat rond kijken op Uw site. Ben pas weer begonnen met borduren na 12 jr. Ben nog aan het uitzoeken wat welk richting ik uit wil.

 7. @Dorien, het is fraai tegelwerk!

  @Elma, Mieke is al heel haar leven een reislustig persoon. Je kunt je inmiddels afvragen: waar is Mieke nog niet geweest?

 8. @Licia Huizer, de wenkbrauwen waren mij ook opgevallen. Of dit traditie is of een persoonlijke voorkeur, ik heb geen idee.
  De Maasbruggen tekenen… prachtige uitspraak die je aan het lachen maakt. Humor is gezond en ze zeggen toch altijd: een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd!

  @Noor, ik heb je kaart uit Nepal (nog) niet ontvangen. Het zou ontzettend jammer zijn als jouw kaarten niet op de post zijn gedaan.

  @Puck van der Meer, het is zo ontzettend hartverwarmend om al zoveel textielkaarten te mogen ontvangen. Dat er zoveel mensen aan je denken tijdens hun reis, is heel, heel bijzonder en speciaal.

  @Femy, van harte welkom! Geniet van al het handwerk dat hier te vinden is. Alles staat opgeslagen in het archief dat begint op 20 augustus 2005.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *