Philip en Lili Freriks


Philip Freriks; we kennen hem allemaal. Is het niet van het NOS Journaal dat hij presenteerde van 1996 tot en met 2009, dan wel van het ‘Groot Dictee der Nederlandse Taal’, of van ‘Nederland Leest’ waar hij vanaf 2006 ambassadeur is. Vanavond was hij in de bibliotheek Venlo voor een lezing. Philip begon met het eerste verhaal van zijn nieuwe boek dat over herinneringen zal gaan. Hierna volgde, hoe kan het ook anders, verhalen over Gare du Nord in Parijs. Philip werd geboren als zoon van een ambtenaar bij de Nederlandse Spoorwegen en toen hij in Parijs politieke wetenschappen ging studeren was slaapwagenconducteur zijn bijbaantje. Dat Philip Freriks een prettige stem heeft om naar te luisteren weten we, maar bovenal is hij een fantastische verteller.


Philip was niet alleen naar Venlo gekomen, zijn vrouw Lili was er ook. Zo kon ik het boekje ‘De katten van Lili’ tevens door haar laten signeren. Hierop volgde een gezellig praatje met haar. Lili wil net als ik niet graag op de foto!

3 gedachten over “Philip en Lili Freriks

 1. Leuk,dat boekje heb ik ook van Lily-zonder handtekening.
  Gelukkig dat we van jou een foto hebben achterop je boek!
  Zelf wil ik alleen fotomodel zijn als ik met de kleinkinderen op de foto ga-die kindertjes moeten later toch weten wie hun oma was? (lol)
  Fijn dat ik weer kan reageren!
  gezellige dag
  groetjes,Truus uit Drenthe

 2. @Truus uit Drenthe, ik snap nog steeds niet goed hoe het mogelijk was dat je reacties in het spamfilter kwamen. Het zal misschien toch te maken hebben met Internet Explorer 11. Gisteravond heb ik nog twee reacties uit het spamfilter gehaald die gewoon zichtbaar moesten zijn. Ik zal het de komende tijd in de gaten houden.

  Heel goed dat je met je kleinkinderen op de foto gaat. Zoals je zelf al zegt is het voor de kleinkinderen toch heel belangrijk om te weten wie hun oma is en dit soort foto’s mogen niet ontbreken in het archief! Voor mijn merklappenboek ben ik ontzettend blij dat de familie zeer oude foto’s in hun bezit hebben. Dit maakt een verhaal toch specialer en mooier.

 3. Dat moet een leuk avondje zijn geweest, wat is er toch veel te doen in Venlo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *