Textielpost – Limburg


AnnemieF en JacquesF: ‘Hier een kaart met de Limburgse vlag. Die bestaat nu 60 jaar! Zie de geschiedenis op Wikipedia. Heel interessant. Postzegel van Venlose ontwerper!


De postzegel is ontworpen door Maud van Rossum (Venlo, 1974) en Piet Gerards (Schinnen, 1950) en uitgebracht in de uitvoering met het cijfer 1 en 2. Beide typografische postzegels vormen (als beide postzegels naast elkaar worden gelegd) samen door de initialen WA een beelddoorlopend typografisch ‘logo’. Hiermee wordt de samenbindende functie (factor) van de nieuwe koning op een bijzondere wijze gevisualiseerd. Bovendien wordt de persoonlijke betrokkenheid van koning Willem-Alexander (1) bij Nederland én (2) bij de aardse ecologische samenhang met dit typografische ontwerp in overdrachtelijke zin verenigend verbeeld.

• Het ‘samenbindende-met-ons-land’ wordt gesymboliseerd door het rood van onze nationale driekleur.
• De persoonlijke betrokkenheid bij de ‘aardse natuur’ wordt door de groene kleur beeldend uitgedrukt.

6 gedachten over “Textielpost – Limburg

 1. feestelijke kaart en zegel,en het verhaal erachter is een extra info Basje

 2. en hier GROETEN uit RIDDERKERK….maar vind je nou ook dat die postzegeltjes tegenwoordig zo klein zijn ?? moet je die kerstzegeltjes zien en dan vooral die bijna helmaal wit zijn die zie je haast niet zitten op een witte envelop. DE prijs gaat omhoog en het formaat slinkt.
  zo…dat is er weer uit………

 3. @Licia Huizer, van mij mogen de postzegels ook van een groter formaat zijn. Dat maakt de kaart/envelop toch veel sierlijker! De kerstzegels van dit jaar zijn mooi, maar pietepeuterig.
  Zal de postbode vandaag komen…

  Ik weet dat Mieke Gorter enkele weken geleden een textielkaart uit Oezbekistan heeft verstuurd. Of deze kaart nog eens op mijn deurmat valt… Mieke heeft de kaart afgegeven in het hotel en dat is geen garantie dat zij hem voor je posten. Maar goed, een kaart uit India kwam driekwart jaar later. Dus, gewoon geduldig afwachten.
  Noor stuurde een textielkaart vanuit Nepal. Ook deze is (nog) niet aangekomen.

 4. Die kerstzegeltjes zijn klein maar fijn. Ik vind ze wonderschoon. De ontwerper Sieb Posthuma heeft in 2000 ook de kinderzegels ontworpen. Hij is een veelzijdig illustrator o.a. van kinderboeken. Wil je meer over hem weten, ga dan naar nl.wikipedia.org/wiki/Sieb_Posthuma‎

 5. Berthi en Hanske…dank voor de aanvulling…en uhh..die Posthuma is een geboren Rotterdammer …dus !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *