Met de trein naar Den Haag


Samen met een vriendin vertrok ik vanmorgen om 8.30 uur uit Venlo om de trein van 9.01 uur te nemen in Horst-Sevenum die rechtstreeks naar Den Haag Centraal zou gaan. Zou, want niet eerder heb ik zo’n chaotische treinreis meegemaakt als vanochtend. Het begon al gelijk met een vertraging van 15 minuten en in Eindhoven moesten we uitstappen, want de trein reed niet verder. De eerstvolgende trein van 10.02 uur had een vertraging van 10 minuten. Vervolgens reed deze trein niet verder dan Breda. Wederom uitstappen. De trein van 11.09 uur naar Den Haag Centraal viel uit. Het advies was om de sprinter van 11.22 uur te nemen. Helaas reed deze sprinter door herstelwerkzaamheden niet verder dan Dordrecht. Dus, voor de verandering wederom uitstappen. De trein van 12.08 uur naar Den Haag Centraal reed niet. Dan maar de trein van 12.08 uur naar Hollands Spoor zodat we de sprinter van 12.43 uur konden nemen naar Den Haag Centraal. Aankomst Den Haag Centraal werd uiteindelijk 12.47 uur terwijl dit oorspronkelijk 11.07 uur had moeten zijn. Na de lunch in het centrum van Den Haag hebben we dan toch nog in SNELTREINVAART de expositie Chanel: de legende bezocht!

7 gedachten over “Met de trein naar Den Haag

 1. Hallo Berthi, En ben je wel op tijd thuisgekomen?
  Wat jammer. NS is al langere tijd geen reclamebordje voor Nederland.
  Kunnen we ondanks dat binnenkort foto’s van de expositie op je blog bewonderen?
  Groetjes,
  Tineke

 2. Hallo Berthi,
  Was je wel weer zo ongeveer volgens dienstregeling thuis? NS mag zich in een donker hoekje korte tijd gaan zitten schamen en dan hup aan het werk om in de toekomst eens beter te plannen. Ik reis steeds in een soort veewagen van en naar mijn werk. Het is echt een schandaal. Heb je desondanks toch nog plezier beleefd aan de tentoonstelling? Dan kunnen we binnenkort dus mooie foto’s verwachten? Ik ben nieuwsgierig naar jouw ervaring daar en welke plekjes jij hebt uitgezocht om te fotograferen. Ik postte op 5 november foto’s op mijn blog.
  Ik probeer nu mijn reactie te posten via Google Chrome, eens kijken of dat lukt.
  Groetjes,
  Tineke

 3. een reis om de wereld en nu hoop ik maar dat de tentoonstelling je meegevallen is, Hoorde een tegenvallend bericht van een kennisje. maar ja Je hebt wel wat heen en weer geklauterd, Spoor is niet meer wat het was en zou moeten zijn Basje

 4. hallo Berthi,

  Herkenbaar helaas, laatst liep er een onverlaat in de schipholtunnel. alle treinverkeer lag stil. om te beginnen één uur en 1/4 uur vertraging en op alle stations nog last. Het was middag voordat ik in eindhoven was en zelfs daar werd er nog omgeroepen dat de vertaging ontstond door schiphol.Maar een e-mail naar de ns en uiteindelijk mijn geld terug. Kan ik nog een keer naar eindhoven, hopenlijk dan zonder vertraging.
  Heb je wel genoten van de tentoonstelling??Ik zie uit naar je verslag
  bernadette

 5. Ik hoorde vandaag een soortgelijk verhaal……maar dat ging over zaterdag jl.
  Maar de aanhouder/volhouder wint.
  Jullie hebben er wel veel voor over moeten hebben om Chanel te kunnen zien!!

 6. Jeetje Berthi, dat was een treinreis naar Den Haag die je wel bijblijft 🙂
  Vergeet je niet om het formulier ‘Geld terug bij vertraging’ in te vullen (per E-mail op te vragen, maar ook bij het NS-station af te halen)? Bij een vertraging van 60 minuten of meer krijg je de ritprijs namelijk volledig vergoed. Niet dat dit de frustratie wegneemt, maar het verzacht het geleden ongerief soms een beetje. En van het bedrag dat je terugkrijgt kun je dan een gezellig boek kopen 🙂

 7. @Maria, het formulier is op de post gedaan. Nu is het afwachten hoe coulant de NS zal zijn. Ik had een kaartje uit de voordeelwinkel. Of ik dus van het geld dat ik hopelijk terugkrijg een mooi boek kan kopen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *