Textielpost – Marokko


Ria Demarteau: ‘Het is hier een heksenketel van mensen en geluiden. De kleuren van de wol is gelijk aan de kleuren van de armen en handen van de ververs. Zo mooi om de vele strengen pas geverfde wol te drogen zien hangen in de zon, op de daken boven de souk.’


Ria Demarteau: ‘De Kaftan of de Djellaba wordt vaak versierd met borduurwerk. Wat het meeste opvalt zijn de handen met de traditionele hennabeschildering. Een aardig borduurpatroon, toch?’


Ria Demarteau: ‘In de souk van Fez worden nog vele kleden handgeweven. Overal hoor je het slaan van de spoel. Kleuren, geuren en geluiden vermengen zich met elkaar!’

2 gedachten over “Textielpost – Marokko

  1. Hoy Berthi.
    Wij, 3 vrouwen volgen bij de HOVO Erasmus univ.Rotterdam colleges over “200 jaar Koninkrijk”. Op de campus is ook een boekhandel http://www.studystore.nl. Daar lag in de uitverkoop een boek” Marokko levend erfgoed” uitg.Snoeck. Prachtig boek met heel veel textiel. Voor een zacht prijsje.14 euro. Gisteren lag er nog 1. Sukses anneke landeweer.

  2. Sorry boek kost 12.50 euro.groetjes anneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *