Klederdrachtlamp uit Kroatië


Vergeet niet om vanavond naar de documentaire Levende klederdracht te kijken op Nederland 2 om 21.00 uur. Klederdracht kan ook een inspiratie zijn tot verrassende nieuwe ontwerpen. De Kroatische ontwerpers Roberta Bratovic en Nina Bacun ontwierpen een lamp. De wijduitstaande rok met veel kant en borduurwerk uit de regio Bizovac bracht hen naar het ontwerp van de klederdrachtlamp. Zij willen klederdracht een nieuw leven inblazen en een ander bestaansrecht geven. Net als de rok bestaat de lampenkamp uit diverse lagen.

3 gedachten over “Klederdrachtlamp uit Kroatië

  1. Een buurvrouw van me heeft zo’n prachtige kanten Zuid Hollandse muts over haar schemerlampkap gedrapeerd…..ik schrok er een beetje van…dat kant is zo teer.
    Maar ze zei”Nu geniet ik er ieder dag van en anders ligt het maar in de kast”” ja dat is ook waar

  2. @Licia Huizer, een oude kanten muts zou ik toch jammer vinden om die te draperen over de schemerlamp, maar een nieuwe die hiervoor speciaal gemaakt zou zijn, is een ander verhaal zijn. Wat was het een geweldige uitzending over de klederdracht. Wat een rust ging er van de film uit, heerlijk!

  3. heb de film gemist, waarschijnlijk ook de blog, maar probeer via uitzending gemist het in te halen, Kant op de lamp, zou ik ook niet zo gemakkelijk doen,m maar ik neem aan dat de kroatische van kunst stoffen is gemaakt. Basje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *