Expositie ‘Wat is borduurwerk?’


Tot 5 december 2013 is bij het TRC Leiden de expositie ‘Wat is borduurwerk?’ te zien. Een deel van de tentoonstelling geeft technische informatie over gereedschap, garens, textiel en de manier waarop een motief op de stof wordt aangebracht. Een ander deel laat allerlei vormen van borduurwerk zien uit de collectie van het TRC.

Het derde deel gaat over een jonge vrouw, Henriëtte Braunstahl (1885-1983) in Den Haag, die in 1904 een diploma kreeg van de Industrieschool voor Meisjes, voor handvaardigheid en het geven van onderwijs. Een paar jaar geleden verwierf het TRC van haar familie haar collectie van schoolboeken, aquarel albums, foto’s, maar ook voorbeelden van haar borduurwerk.

Om een indruk van de expositie te krijgen kun je dit filmpje bekijken. Aanstaande zaterdag is een Vraag en Antwoord Dag van 10.00 tot 16.00 uur.

3 gedachten over “Expositie ‘Wat is borduurwerk?’

  1. leuk filmpje. Ik denk dat de handwerksters hier wel een dagje aan wagen , met succes, Basje

  2. mooi filmpje en wat een prachtig verhaal over het respect van Japanse vrouwen voor hun kapotte borduurnaalden…..bijzonder……..!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *