Expositie Oefenstof


De expositie Oefenstof die de afgelopen zomer te zien was in Parijs, is nu verplaatst naar het Breda’s Museum waar het handwerk te zien zal zijn van 26 oktober tot en met 2 februari 2014.

De tentoonstelling Oefenstof toont traditionele merklappen en hun symboliek. Stoplappen uit deze periode komen aan bod én de borduurlap die in de 19e eeuw de traditionele merklap vervangt. Maar ook worden werkjes van de leerlingen van de Industrieschool in Den Haag en meisjes op kostscholen en pensionaten uit de 19e eeuw getoond, de zogeheten ‘Souvenirs de ma Jeunesse’.

Openingstijden van het Breda’s Museum: dinsdag tot en met zondag: 11.30 – 17.00 uur. Op 25 december en 1 januari is het museum gesloten. Adres: Parade 12-14, 4811 DZ Breda.

Breda’s Museum biedt de mogelijkheid om deze tentoonstelling onder begeleiding van Joke Visser zelf te bezichtigen. Elke zondag begint om 14.00 uur een rondleiding. De rondleiding duurt 1,5 tot 2 uur. Reserveren is niet nodig. De deelname is gratis.
(NB zondag 8 december is er geen rondleiding.)
Een rondleiding door Joke Visser wordt tegen betaling ook op aanvraag aangeboden. Voor een afspraak kunnen belangstellenden contact opnemen met Ans Schellinger: aj.schellinger@breda.nl of telefonisch: 0765299310.

3 gedachten over “Expositie Oefenstof

  1. Geweldig ik heb het boek gelezen, dit lijkt me heel ergmooi.

  2. Het boek heb ik al..maar Breda is niet ver…dus ga ik zeker kijken !!

  3. Het is gelukt, gisteren waren wij in het Museum in Breda om de expositie OEFENSTOF te bekijken. Een bewuste keuze was om op zondag te gaan. Met een rondleiding door Joke Visser. Wat hebben wij genoten. Bij elke merklap werd door Joke het verhaal verteld wat heel boeiend werd door het vele onderzoek wat ze samen met haar man heeft gedaan. Na afloop van de rondleiding werd er nog gezellig nagepraat, bedankt Joke.
    Nu heeft het boek Oefenstof nog veel meer waarde voor mij, nu je de merk- en stoplappen in het echt hebt gezien.
    Jeanny zou zeggen: Een dag met een gouden randje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *