Merkwaardig – Vereniging Liefhebbers Merklappen – 25 jaar

Merkwaardig – Vereniging Liefhebbers Merklappen – bestaat dit jaar 25 jaar en dat gaat niet ongemerkt voorbij. Er is een schitterende expositie in het Historisch Museum De Bevelanden, de zeer fraaie agenda voor alle leden en dan vandaag de druk bezochte (maximaal aantal gasten) en gezellige Activiteitenbeurs in Nijkerk.


De dag begon met een kopje koffie en een feestelijke traktatie, daarna vond iedereen de weg naar haar workshop, lezing, de winkeltjes of de ruimte waar men gewoon gezellig bij kon praten met andere leden. Kortom, wederom een zeer geslaagde dag waar ik via deze weg het bestuur nogmaals heel hartelijk voor wil bedanken. Zonder hun inzet en al het werk dat zij al jaren doen zou de vereniging niet bestaan en alle fijne activiteiten aan ons voorbijgaan.

Bij deze wil ik dan ook niet ongemerkt laten om alle mensen te bedanken die wederom vandaag zo ontzettend mooie reacties hebben gegeven op mijn nieuwe boek Merk- en stoplappen uit het Burgerweeshuis Amsterdam. Het is een fijn leesbaar boek, goed verzorgd, overzichtelijk en ik zie de weesmeisjes voor me, hoorde ik vandaag meerdere keren. Ik word er stil van. Door al deze positieve reacties vergeet ik de enorme hoeveelheid werk van de afgelopen jaren snel. Ik weet waar ik voor heb gewerkt. Mede door al deze positieve reacties en dan ook alle mensen die in de media aandacht aan mijn publicatie besteden/hebben besteed is mijn boek een succes. Heel veel dank aan iedereen!


Het jubileumjaar is bijna voorbij, op naar het volgende! Dat komt helemaal goed met zoveel inzet van de vele motiverende vrijwilligers!

12 gedachten over “Merkwaardig – Vereniging Liefhebbers Merklappen – 25 jaar

 1. De foto is goed gelukt! ☺

  Het was weer een hele gezellige, drukke, inspirerende dag.

 2. @Ine, … na een beetje knip- en plakwerk door Peter!:-)

  Het was een geweldige dag. Iedereen had er zin in en was goed gehumeurd!

 3. als ik dit zo allemaal lees , dan wordt ik bijna jaloers, niet echt hoor dat ligt niet in mijn aard, Ik geniet van je verslag en kan me in e situatie wel inleven, en dat gebakje ziet er heel lekker uit, Fijne dag , Hier giet het van de regen en de mooiste wolkenpartijen vliegen voorbij Basje

 4. Fijn dat je het allemaal nog eens even vermeld…ik sluit me helemaal bij je waarderende woorden aan

 5. @Basje, ook hier valt de regen met bakken uit de lucht. Ik mis wel de mooie wolkenpartijen, maar ja, die komen dan weer alleen voorbij in het westen van het land!:-) Een mooie dag, Basje!

  @Licia Huizer, jij als actieve vrijwilligster weet hoeveel tijd en energie alles vraagt!

 6. Mmmmm dat gebakje heb ik dus gemist.Ben door jouw enthousiaste verhalen ook lid geworden van Merkwaardig dit jaar.
  Heb je ook een workshop gedaan? Hoop ook eens naar een dag van Merkwaardig in Nijkerk te komen.
  goede zondag
  groetjes,Truus

 7. Hallo Berthi jammer dat ik er niet bij kon zijn.Ik heb voor de derde keer alles gemist.Ja soms loopt dit zo in het leven,zal alles weer even teruglezen bij jou.
  Lies houd mij op de hoogte over je log. Ik kan alles niet meer volgen het is zo veel overal kost zoveel tijd. Als het druk om je heen is. Ik mis het wel..

  Heel veel liefs knuffel José

 8. @Truus uit Drenthe, geweldig dat je lid bent geworden van Merkwaardig. Ik hoop je eens te ontmoeten op een van de dagen.
  Gisteren heb ik geen workshop gedaan, maar stond ik met mijn boeken en enkele andere handwerkspulletjes in de hal.

  @José, ik hoorde gisteren al dat je er niet bij was. Jammer, misschien lukt het de volgende keer om naar Nijkerk te komen. Hopelijk zit je dan in een rustiger vaarwater!

 9. Dankjewel voor je complimenten! Het is inderdaad een hele klus om de dagen in Nijkerk te organiseren. Maar als je dan ziet hoe 300 mensen een geweldige dag beleven, dan is het zeker de moeite waard. We organiseren het de volgende keer weer met veel plezier!

  Naast bestuur en vrijwilligers van Merkwaardig zijn er nog een paar mensen die onmisbaar zijn voor het slagen van zo’n dag: het personeel van De Schakel. Gisteren i.v.m. ziekte slechts met 5 in plaats van de ingeplande 7 personen. De hoeveelheid werk die zij verzetten is indrukwekkend, en hun vriendelijke houding draagt zeker bij aan de goede sfeer. Daarom verdienen ook zij een groot compliment!

 10. p.s. Wat hebben we het ook getroffen met het weer. Hopelijk is iedereen weer veilig thuis gekomen.
  Vandaag is het BAR en BOOS.

 11. Wat leuk om al die reacties te lezen. Ik kom er nog steeds niet toe om naar zo een dag te komen. Ik zie een beetje tegen het reizen op,maar elke keer neem ik me voor om toch ook eens bij zo een bijeenkomst te komen.De enthousiaste verhalen maken me wel nieuwsgierig.

 12. @Willeke, ach ja natuurlijk, goed dat je het personeel van De Schakel noemt, want die mogen ook niet vergeten worden. Met z’n allen zorgen we ervoor dat de dag vlekkeloos verloopt zodat iedereen geniet.

  @Licia Huizer, bij een Merkwaardige dag hoort mooi weer! Gisteren was het veel slechter alhoewel het in het zuiden van het land meeviel ten opzichte van het westen en midden.

  @Ziggy, je zult genieten van zo’n gezellige dag. Misschien gaat er bij jou uit de omgeving een Merkwaardig-lid naar één van de dagen. Het zou leuk voor je zijn om de reis samen met een Merkwaardig-persoon te ondernemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *