Wereldrecordpoging breien live op de Noorse televisie

Op de site van Nieuwsblad.be staat het volgende bericht te lezen:

”Slow tv’ is populair in Noorwegen, zo populair zelfs dat het Noorse televisienetwerk NRK op vrijdag 1 november – in prime time – een meer dan vijf uur durende live-uitzending zal wijden aan een wereldrecordpoging breien.


Noorse breifanaten en wolliefhebbers kijken er al weken naar uit. Op vrijdag 1 november zal het land proberen om het wereldrecord breien naar Scandinavië te halen. Momenteel is dat record, dat op 4 uur en 51 minuten breien staat, nog in handen van Australië.

Hoe gaat het in zijn werk? Terwijl één iemand het schaap aan het scheren is, moet een team van zeven anderen de wol zo snel mogelijk spinnen en breien. En dat vijf uur lang, als alles goed gaat.

Televisienetwerk NRK is niet aan zijn proefstuk toe met dit staaltje ‘slow tv’. In februari was er twaalf uur aan een stuk een smeulend vuurtje te zien en twee jaar geleden kon je als kijker zelfs 5,5 dagen ‘meevaren’ met een cruiseschip.

Dat alles bewijst de stijgende populariteit van ‘slow tv’ in het Scandinavische land. Veel Noren zijn er trots op dat ze ‘saai en gewoontjes’ zijn en zien in de onthaastingstelevisie een soort aanklacht tegen het gehaaste moderne leven. ‘Dergelijke uitzendingen halen altijd erg goede kijkcijfers’, aldus Kristian Elster van NRK.’

Helaas slaagde het Nederlandse Back to Back Challenge team er vorig jaar niet in om het wereldrecord te verbreken. Een verslag van deze dag staat te lezen in dit logje.

6 gedachten over “Wereldrecordpoging breien live op de Noorse televisie

  1. Oh, wat lijkt me dat heerlijk. Slow tv! Ik kijk weleens naar 24 kitchen als ik het helemaal heb gehad. En dat kabbelt ook zo heerlijk voort.

  2. slow tv – geweldig!
    in De Wilde Keuken ging het over de herontdekking van snelkookpannen: voor mensen die snel slow willen koken 😉

  3. Het Noorse team heeft ’t goed gedaan! Helaas voor hen werd ’t wereldrecord niet verbroken. Hun tijd: 8 uur, 33 minuten 31 sec. Zie deze website: http://tv.nrk.no/program/dvnr30004113/nasjonal-strikkenatt#del=5&t=37m43s Als aanvulling op je log: team Groenewoud heeft in 2013 opnieuw meegedaan aan deze Int. challenge en heeft opnieuw de beste tijd van dit jaar neergezet: 5 uur, 32 minuten 28 seconden. Zie hier: http://www.speedknitter.nl/fotoalbum/2013/back_to_back2013/page4backtoback1.htm Op 31 mei 2014 staat dit team opnieuw klaar om het werelrecord aan te vallen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *