SPKNBRG


Expositie Het Wilde Oog in kunst- en cultuurcentrum Het PAND, Spuistraat 1, 3752 AJ Spakenburg. Open: dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur, gratis entree. Van 4 oktober tot 2 november 2013.

SPKNBRG omvat twee onderdelen:
Hans Lemmerman en Inge van Run laten een reeks foto’s zien van de Spakenburgse Diva’s, klassiekers en nieuw werk. Als opmaat en smaakmaker voor een grote tentoonstelling in Spakenburg in 2015. Daarnaast presenteren ze een nieuw project: Wie niet weg is wordt gezien, een multimediaal project (taal, foto en film) met acht Spakenburgers: Cor en Mennes Nagel, Jan Ruizendaal, Willem van Diermen, Corrie Koelewijn, Wijmpje Koelewijn, Mengsje Koelewijn en Hendrikje Kuis.
Mannen en vrouwen die keerpunten vertegenwoordigen van de geschiedenis. De acht rasechte Spakenburgers zijn geïnterviewd, gefotografeerd en gefilmd.


In Wie niet weg is wordt gezien worden persoonlijke herinneringen en vormgegeven handelingen levend gehouden, collectief gemaakt en tot kunst verheven.
Het Wilde Oog biedt in dit project de Spakenburgers een podium waarop ze een verrassende kwaliteit tonen. Een poëtische, een geestige, ontroerende of opwekkende kwaliteit.


Het Wilde Oog: Hans Lemmerman en Inge van Run zijn opgeleid tot theatermakers in Amsterdam. Als motto voor hun projecten geldt: Kijk Wild & Denk Lenig. Zij doorbreken traditionele benaderwijzen door de mensen met wie ze werken te verbinden met de kracht van kunst en vormgeving. In de (beeld)-resultaten worden de mensen als avonturiers geportretteerd.


Het Wilde Oog breidt haar terrein uit naar Staphorst, Urk en Arnemuiden. Van 18 januari tot 4 mei 2014 is Het Wilde Oog te zien in Lelystad, met een grote overzichtstentoonstelling. In Erfgoedcentrum Nieuw Land.

5 gedachten over “SPKNBRG

  1. Wat denk je volgend voorjaar in Arnemuiden ?? dat is leuk om gelijk daar weer eens wat bezoekjes af te leggen Jeanet’s wol winkel Blij dat ik Brei en het Museumpje Huisje van Heine…er was ook sprake van dat Fletcher een Hotel in Arnemuiden zou openen…..dat wordt nog wat !!

  2. Knap van Hans en Inge om deze dames zo prachtig op de foto te zetten.
    Het blijft altijd een mooi gezicht om klederdrachten te zien.
    Jammer dat het nog zo weinig gedragen wordt.

  3. @Licia Huizer, stuur een mailtje naar Hans en Inge en wie weet komt de expositie naar Arnemuiden.

    @Elma, het zijn schitterende foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *