Woonbeurs Amsterdam 2013


Jaren, jaren geleden bracht ik een bezoek aan de Woonbeurs in Amsterdam en naar mijn idee werd het de hoogste tijd voor een hernieuwde kennismaking. Ik hoopte nieuwe ideeën te zien, nu ik misschien tijd ga vinden om ons huis een facelift te geven. Zelf heb ik al het een en ander in mijn hoofd, maar ja, een woonbeurs zou mij zo maar eens van gedachten kunnen veranderen. Nu, ik kan je vertellen dat dit dus niet het geval is. Wat zag ik vandaag op de woonbeurs? Veel donkere kleuren; grijs, zwart en bruin. En… de jaren zeventig blijken helemaal ‘in’ te zijn.

Vouw een aantal kraanvogels en hang die aan het plafond. Zoals je wellicht weet staat de kraanvogel symbool voor geluk en gezondheid. Er is een oude traditie dat wanneer iemand 1000 kraanvogels vouwt, zijn gezondheidswens in vervulling zal gaan.

12 gedachten over “Woonbeurs Amsterdam 2013

 1. ben blij dat ik die plantenhanger niet kan maken, Macrame en dan in fel roze in een huis met vrolijke kleuren neen niets voor ons oudjes. Was denk ik toch een verhelderende dag voor je en reden om eigen smaak vast te houden. My home is my castle geldt nog altijd , wij wonen in de duiventil Fijne dag Basje

 2. O dan ben ik weer helemaal in de mode met mn donkerbruine eiken spullen, Kinderen roepen altijd Doe toch weg die ouwe meuk..maar ik ben er aan gehecht en waar vind je zo gauw zo’n stevige Boekenkast !!
  Ik ben wel erg weg van dat rekje met al die klosjes !!

 3. Vorig jaar kocht ik op een rommelmarkt een oud voetenbankje (zo een met naar beneden toe dunner wordende pootjes ) het er een vrolijk dekje voor gebreid. De cowboy stoeltjes doe ik ook nog niet weg.. En de schommelstoel komt ook nog wel weer ‘in’.
  Die macramé hanger is ook wel leuk om onder een afdak te hangen. En in plaats van een plant maak je er een voederplek (b.v. een halve kokosnoot) voor vogeltjes.
  Oude kistjes zijn ook nooit weg. Bij ons in het fietsschuurtje hangt er eentje aan de wand, ik heb er mijn schoenen in die even niet gedragen worden.. En de andere kist staat nog steeds op zolder met al de vinyl langspeelplaten er in… .. (Jantje is blijven hangen in de 7ties. )

  Veel plezier met verzinnen van ideeën en groetjes van Jantje…

 4. Ik word helemaal blij van deze foto’s.
  Op Pinterest.com kun je overigens ook heel veel inspiratie opdoen voor je huis. (Je hoeft geen account te hebben om er rond te kunnen kijken.)
  En daar vind je ook prachtige voorbeelden van macramé, die de oubolligheid van de zeventiger jaren ver overstijgt.

 5. @Dorien, het kleurrijke krukje fotografeerde ik in het huis van 101 Woonideeën.

  @Basje, er verschijnt bij mij altijd een glimlach als jij praat of jullie duiventil. Volgens mij is het daar erg goed vertoeven.

  @Licia Huizer, waar je aan gehecht bent, moet je niet wegdoen! Daar krijg je absoluut spijt van.
  Het rekje met de klosjes fotografeerde ik in het Ariadne at Home huis.

  @Jantje, wie wat bewaart, heeft wat! Een mooi spreekwoord, blijkt maar weer eens uit jouw verhaal!

  @Saskia, eigenlijk hoef je helemaal niet naar een woonbeurs te gaan. Inspiratie is zeer dichtbij te vinden.

 6. Kijk ik even terug naar dit logje, kom ik ineens een kussen tegen met centimeters die ik nog niet eerder had gezien………………….
  Berthi, dat is vast zonder opzet, maar wel een goede truc om je volgers nogmaals naar een eerder logje te lokken ;-)))
  Ik ben benieuwd wat jou voor 2 dagen naar Amsterdam heeft gelokt. Vast geen vaste collectie ergens, want dan hoefde je niet per se 2 dagen achter elkaar.

 7. @Tineke, wat goed dat het jou opvalt dat ik een foto toegevoegd heb aan dit logje. Ik kwam er gisteravond achter dat ik de afbeelding met de ‘centimeter kussen’ vergeten was te plaatsen!:-) Dus alsnog snel gedaan!:-)

  Klopt helemaal, het ging inderdaad niet om ergens een vaste collectie te bezoeken, maar het was zeer interessant en boeiend wat ik bezocht! De musea moet ik snel gaan bezoeken, misschien een leuk uitstapje voor de koude wintermaanden…

  Maar weet je… dat je mij besmet hebt met de floating pen?:-)

  http://berthi.textile-collection.nl/2013/08/19/de-floating-pen/

  Ik koop net als jij alleen een floating pen als ik ergens ben en als ik hem mooi vindt. In Amsterdam kwam ik de Nachtwacht en het Rijksmuseum tegen!:-)
  De floating pen van de Efteling van onze oudste zoon heb ik inmiddels teruggevonden in huis!:-)

 8. @Jenny, de foto van het spijkerweven maakte ik bij de stand:

  http://www.langlevejehuis.nl/

  Deze stand is genomineerd voor de beste stand van 2013. Maar het spijkerweven zag ik ook bij de stand van Plint. Ik meen gezien te hebben dat zij een pakketje hiervan verkopen. Ik heb een brochure van Plint meegenomen voor je.

 9. Dank je wel.
  Ik vond dat spijkeridee wel heel leuk, jammer dat onze muren er niet geschikt voor zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *