Margriet 75 jaar


FEEST! Het magazine Margriet is jarig. Zij wordt 75 jaar en dit kan niet voorbij gaan zonder hier bij stil te staan. Vanaf vandaag ligt dan ook het speciale dikke jubileumnummer in de winkel. In dit nummer zien we vooral de rubrieken, gasthoofdredacteuren en de herkenbaarheden uit de vervlogen jaren voorbij komen.

Op het Museumplein in Amsterdam is een expositie te zien van de covers van het magazine Margriet van de afgelopen jaren. Hier kun je een filmpje bekijken.


Er zijn speciale ansichtkaarten uitgebracht met bijbehorende postzegels.Twee pagina’s uit het jubileumnummer, een terugblik naar de jaren 50 en de jaren 70.

Bij Bruna en Primera is de jubileum cadeaubox van Margriet te koop voor € 5,95. In deze box zit het jubileumnummer van Margriet, 10 unieke kaarten en de allereerste Margriet uit 1938.

10 gedachten over “Margriet 75 jaar

 1. Lijkt me leuk om dat eerste nummer nog eens te lezen..ga op zoek naar een Bruna …hier in de buurt is hij net gesloten (ook al!!)

 2. @ Lucia, zouden deze boxen ook niet bij Primera winkels of bij de Readshop liggen? En vergeet dan ook niet om punten te vragen. (bij volle kaart krijg je 1/5 staatslot cadeau.)

  Ik heb hier in huis nog Margrieten liggen van 1947. Als er iemand eens een kijkje in wil nemen. .. Berthi weet mijn mailadres..

  Groetjes van Jantje

 3. Wat komen er weer veel herinneringen naar boven! Mijn Moeder kreeg altijd de Margriet en toen ik trouwde kreeg ik ook wekelijks dit op de deurmat.Heb hier nog een hanger en een lepeltje met een Margriet erop ter ere van een jubileum-50 jaar waarschijnlijk.
  Zag het gister bij de Bruna liggen.
  goed en zonnig weekend
  groetjes,Truus

 4. De cadeaubox van de Margriet heb ik vandaag gevonden bij de Bruna! Grappig om het allereerste nummer te zien. Ik heb het alleen nog maar snel bekeken, maar ben wel erg benieuwd naar de artikelen en schrijfwijze uit 1938.

  @Truus uit Drenthe, ik zou zeggen wie kent de Margriet niet? Het is een blad dat toch bij iedereen bekend is, ook al heb je geen abonnement. Margriet is een begrip in Nederland.

  @Jantje, heel bijzonder dat jij nog zo’n oude nummers van de Margriet in huis hebt.

 5. Wat leuk die tentoonstelling bij het Rijksmuseum! Ja, die kaarten zijn echt super leuk. En wat herkenbaar toch die vergangene tijd.

 6. Ik krijg al jaren de magriet van mijn buurvrouw. Lekker onderuitgezakt op de bank neem ik dan het blad door. Wanneer ik ze uit heb neem ik een grote stapel mee naar de haven waar onze boot ligt. De buren komen uit België maar spreken alleen nog frans. De dame, zij is rond de 80, spreekt nog een paar woorden Nederlands en geniet van de tijdschriften.

 7. @Hilda, heel goed dat de tijdschriften zo verspreid worden. Tijdschriften die ik niet bewaar geef ik ook door. Het is jammer om de bladen te snel in de papierbak te laten verdwijnen.

 8. Berthi, die oude Margrieten zijn door mijn zoon gered van het oud-papier. Zijn baas wilde ze weg gooien.. (Pat weet dat ik dol op oude spullen ben…)

  Groetjes van Jantje..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *