Geen verhalen meer van Gerrie


Heel erg jammer, maar er komen geen verhalen meer van Gerrie op dit blog. Vanmorgen om 11.30 uur is Gerrie overleden. Wij zullen haar missen.

Een kwartier geleden ging ik de tuin in om een foto te maken. Of het roodborstje het wist… Hierna vond ik op deze website de volgende informatie:

‘Het roodborstje maakt gebruik van de kracht van zingen, uit daarmee blijheid en het roodborstje bezit de wijsheid door verandering. Het roodborstje staat voor vruchtbaarheid en verjonging. Het roodborstje wordt van oudsher beschouwd als een bijzondere vogel. Volgens een bepaalde legende haalde een roodborstje een doorn uit de krans van Christus aan het kruis. Hij prikte zich hierbij aan zijn borst waardoor deze rood kleurde en dit is altijd zo gebleven. Roodborstjes worden beschouwd als boodschappers van de geestelijke wereld. Tegenwoordig lijken de vele verhalen van roodborstjes die aan rouwende verschijnen, deze theorie te bevestigen.’

23 gedachten over “Geen verhalen meer van Gerrie

 1. Geschokt las ik de kop van deze blog omdat ik voordat ik verder las eigenlijk al wist hoe het vervolg zou zijn. Geschokt omdat Gerrie zo snel is overleden, het lijkt me nog maar zo kort geleden dat bekend werd dat ze ongeneselijk ziek was. Wat blijft zijn de goede herinneringen aan haar (vaak uitgebreide) reacties bij jouw berichten!

 2. Ach, wat triest!
  Maar ze zou jouw koppeling van haar overlijden aan het verhaal van het roodborstje wel erg mooi hebben gevonden.
  √Čn daar nog wat aan toe hebben gevoegd………….

 3. @Josefien, ik denk dat het verhaal over het roodborstje Gerrie vast had aangesproken en ja, zij had vast nog een mooi lang verhaal eraan toegevoegd!

 4. Voor de familie van Gerrie-mijn oprechte deelneming.

  Ja,Gerrie zou het roodborstje-verhaal zeker prachtig hebben gevonden .Misschien heeft ze dit vogeltje wel als dank naar jou toegestuurd Berthi-toeval bestaat niet…..
  groetjes,Truus uit Drenthe

 5. Toen 25 jaar geleden mijn moeder was overleden, ontdekte ik een week later een roodborstje in onze tuin. Het kwam vaak gezellig even kijken en was totaal niet schuw. Ik had het gevoel dat dit een teken was van mijn moeder. Ik heb toen een roodborstje geborduurd; het heeft jaren naast het keukenraam gehangen.
  Voor mij is dat roodborstje van jouw foto ook een teken …..!

 6. Ach wat verdrietig…..heb zo genoten van de verhalen van Gerrie. Fijn dat we ze hebben kunnen lezen dankzij jouw weblog….het zijn mooie herinneringen..
  Dank je wel!
  Francisca

 7. Familie van Gerrie in het verre Amerika en de familie in Nederland van harte gecondoleerd met het verlies van jullie zuster en tante.
  Ik heb haar niet persoonlijk gekend.
  Door haar reacties op de weblog van Berthi was het “onze Gerrie” .
  Ik ben blij dat haar een verder lijden bespaard is gebleven.
  Prachtig dat Berthi haar nog heeft kunnen bezoeken en met haar kunnen praten.

 8. Onze Gerrie is er niet meer. Gisteren had ik nog een mailtje naar Berthi gestuurd, hoe het met Gerrie gaat. Gerrie had zeker nog een prachtig verhaal over het roodborstje geschreven. Ik wens de familie en vrienden heel veel sterkte toe. Onze Gerrie zou in onze gedachten bij ons blijven. Dag Gerrie rust zacht

 9. Alles is al gezegd…..ik sluit me bij jullie aan met het versje

  Afscheid nemen is
  met zachte vingers wat voorbij is dichtdoen
  en verpakken in gedachten en herinnering.

 10. Veel sterkte.

  Gerrie genoot van de weblog van Berthi.

  Berthi, je hebt veel betekend voor Gerrie.
  Fijn, dat je zoveel voor Gerrie deed. En nog paar keer op bezoek ging bij haar.

 11. Berthi: de foto’s die ik je net toestuurde, en waar Gerrie opstaat, mag je hier publiceren. Ik denk dat mijn Zus dat zelf erg leuk zou hebben gevonden!
  Ik weet dat de ene foto waar wij buiten zitten bij mijn Moeder’s huis in Nijverdal, werd genomen in 1963. De andere, in een zomer huisje, net buiten Apeldoorn, werd in 1981 genomen. Mijn dochter Saskia staat daar ook op (ze was 13 toen)
  Vanavond hebben we nog eens weer alles besproken en herinnerde Saskia er mij aan dat Gerrie nu werkelijk bij de Heer is. Het boek van Corinthiens (goede spelling?) zegt dat allen die in Christus geloven, een “glorified body” zullen hebben!! Geen pijn meer, geen ziekten, maar vreugde. Ik kan er een beetje beter mee overweg, al zal ik haar altijd missen! Veel hartelijke dank aan allen die zoveel lieve reacties schreven, vol steun en kracht voor ons!!! Ineke

 12. De legende van het Roodborstje is werkelijk heel mooi!!! He
  el toepasselijk!!!

 13. Vanaf dat ik wakker ben is steeds het versje Roodborstje tikt tegen het raam in mijn gedachten. Laat mij er in, meisje deed open en beestje kwam snel enz.
  Berthi heeft door het plaatsen van het roodborstje ons een mooi symbool gegeven
  dat Gerrie in onze gedachten blijft.

 14. Kan me alleen maar aansluiten bij alle condoleances en stuur in gedachten roodborstje naar ieder een Basje

 15. Ook van mij gecondoleerd met het heengaan van Gerrie.
  Heel toepasselijk dat er een roodborstje bij dit bericht staat. Met tranen in de ogen schrijf ik dit nu. Kort geleden verloren wij ons hondje. En ook op zijn grafje kwam een roodborstje kijken.
  We zullen de verhalen van Gerrie zeker missen. Het liedje Roodborstje tik leerde ik van mijn pa op de mondharmonica spelen. Omdat er geen noten op papier stonden, schreef hij voor mij: blaas-blaas zuig blaas bl… enz.
  Ik wens iedereen veel sterkte,
  Jantje

 16. ik wens ook alle nabestaanden van Gerrie veel sterkte toe
  rust zacht Gerrie

 17. Toch nog zo snel.
  Mijn gedachten zijn bij Gerrie’s familie, ver en dichtbij, die haar nu moeten missen.
  Maar ook wij zullen haar missen, we spraken daar al over toen jij Berthi ons aanspoorde om haar een kaartje te sturen.
  Ik ben blij dat ze zoveel kaartjes heeft mogen ontvangen en daar van genoot.

  Mooi verhaal over dat roodborstje.
  Nooit geweten over die spirituele betekenis van het roodborstje.
  Hier zitten er ook een paar. Ik zal ze in het vervolg toch anders bekijken.

 18. Nu pas lees ik je bericht over Gerrie.
  Verwacht maar toch een schok. Ik wens al haar dierbaren veel sterkte.
  Ik kende het verhaal over het roodborstje niet, maar weet wel dat er meer is tussen hemel en aarde. Mooi dat je zo dan toch nog een groet van Gerrie hebt gehad.

 19. En daarom is het roodborstje sinds het overlijden van mijn broer mijn “troostvogeltje”. Ik borduurde het roodborstje dan ook op mijn levenslap in 2008. Wat fijn dat je er maandag een mocht zien.

 20. Ach wat verdrietig om dit te lezen. Ik begrijp dat ze heel erg ziek was.Dank je wel voor de informatie hier over. Wat zullen we haar missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *