13 gedachten over “Zeeuwse streekdrachtendag in Hoedekenskerke

 1. Oh, wat leuk Berthi, ik ga meteen naar de foto’s kijken! Dit schattige meisje zat tegenover ons in de stoomtrein naar Hoedekenskerke, wat een plaatje he!! De dag was overigens zeer geslaagd, niet in de laatste plaats vanwege de geweldige organisatie! Jammer dat het weer niet meespeelde maar ondanks de vele regen was het echt een dag met een gouden randje! Leuk dat je hier aandacht aan besteed! Lieve groetjes!!

 2. Met de stoomtram van Goes naar Ootjeskerke….wat leuk !! jammer dat ik er niet was …maar 28 sept. in de Magdalenakerk in Goes een herhaling ??
  en 15 sept. is er geloof ik in Ellewoutsdijk nog een Kerkdienst in de Zeeuwse taal. Vergeet dan niet even de “Riempjesroute”” te doen.

 3. p.s. Ellewoutsdijk ook wel Ellesdiek genaamd !!

  en Lupien ik zag je niet op de foto’s niet meegedaan deze keer? of alleen toeschouwer geweest ??

 4. Wat een mooie foto’s van een prachtige klederdracht.Gelukkig dat er nog vereningingen in Nederland zijn die de dracht in ere proberen te houden.
  zonnige dag
  groetjes,Truus uit Drenthe

 5. Prachtige foto van dit meisje. Zo te zien geniet ze er zelf ook van.

 6. De moeite waard om de foto,s te bewonderen
  Ik was hier al even eerder op een laat tijdstip
  Ik dacht nu maar niet de foto, s nog langs gaan en wat denk je ik kon het toch niet laten en zat vol bewondering alles met aandacht te bekijken
  Eigenlijk kun je de foto,s meerdere keren langs gaan en er de tijd voor nemen
  Het meisje in de kerkbank is een schatje wat ziet ze er beeldig uit en haar lieve snoetje .Ik heb nog een vraag over de heren met hun leuke platte hoeden , ik heb al zo vaak gezien dat deze mannen met hun hoed op in de kerk zitten en dat tijdens een kerkdienst . Zo gauw mannen een kerk binnen gaan wordt het hoofddeksel afgenomen Wie weet hierop een antwoord er zijn hier vaak zeeuwse dames die het wellicht zullen weten
  Er zijn ook veel verschillende drachten en veel zeker ook uit de oude tijd zo zal elke omgeving in de loop der jaren zijn aangepast

 7. Ha Licia, ik sta ‘ergens’ tussen al die fotootjes in het midden aan de linkerkant… Zoek naar een boerinnetje uit ca 1800 met grote platte rode schelphoed, voorhoofdsnaald en groene linten bij de foto’s die genomen zijn in de kerk ;). Onder ‘mij’ twee smalle, platte overzichtsfoto’s van de zingende mensen in de kerk. Enne, over die hoeden en petten; dit was natuurlijk geen kerkdienst maar een samenzang, dus mochten de hoeden en petten op blijven. Ze gingen wel af bij het zingen van het Zeeuws Volkslied, dat was een prachtig gezicht.

 8. Lupineke@ ik heb je gevonden en wat zie je er mooi uit.
  Wat een feest om zo verkleed rond te lopen.
  Jammer dat je gestopt bent met je Blog.
  Ik genoot van je verhalen en heb div. recepten van je gemaakt.
  Het was ook geen Lupine meer maar blauwe druifjes, ook mooi

 9. Hello everybody.
  would anybody be so kind to explain me what is the meaning od “accessories” looking like “two mirrors” or two ” golden plates” situated on by sides on the head of the little girl on the last photo, please.
  Thank you.
  Alex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *