Textielmarkt Rijswijk

Op zondag 15 september 2013 wordt een grote textielmarkt georganiseerd bij Museum Rijswijk (vanaf 12.00 uur) en in de Oude Kerk tegenover het museum (vanaf 13.00 uur).

Op de textielmarkt presenteert een groot aantal kunstenaars, ontwerpers en handelaren hun producten. Dit kunnen basismaterialen zijn om zelf te vilten, breien, quilten en borduren of voltooide producten als kledingstukken, sjaals, hoeden, tassen en sieraden. Tevens een aantal stands met producten uit Aziƫ: onder meer vilt uit Kyrchystan, naald- en weefwerk uit Kashmir en vintage kimonosjaals uit Japan.

In de Oude Kerk zijn tevens een viertal bekende schrijvers over textiel aanwezig om hun boeken te signeren: Tilleke Schwarz met het nieuwste boek, New Potatoes, over haar recente werk; Ellen Bakker met het boek TextielLeeft!, waarin zij het werk van 250 textielkunstenaars en ontwerpers verzamelde;
Sjoukje Colenbrander, textielhistoricus, die onderzoek heeft gedaan naar zijdeweverijen in Amsterdam en Haarlem in de 17de en 18de eeuw: When Weaving Flourished. The Silk Industry in Amsterdam and Haarlem, 1585-1750 en Berthi Smith-Sanders met haar boek over Merk- en stoplappen uit het Burgerweeshuis Amsterdam.

Museum Rijswijk, waar nog tot en met 27 oktober de Rijswijk Textiel Biƫnnale 2013 is te zien met textielwerken van twintig internationale kunstenaars, is open van 11.00 tot 17.00 uur.

De textielmarkt valt samen met de laatste dag van het Strandwalfestival, het jaarlijkse kunst-, cultuur- en sportfestival in Rijswijk (13-15 september). In het oude centrum van Rijswijk vinden die dag verder diverse andere activiteiten plaats, waaronder een antiekmarkt op het Kerkplein.

Dit bericht kun je hier nog eens nalezen.

7 gedachten over “Textielmarkt Rijswijk

 1. Berthi@, ben je ook al uitgenodigd voor het boekenbal van volgend jaar?

  Wat een prachtige dag voor de textielliefhebbers.

 2. Een hele gezellige en succesvolle dag in Rijswijk
  groetjes,Truus uit Drenthe

 3. O, wat jammer nou weer. Zondag hebben we al lang een afspraak staan. Maar….gelukkig heb ik het boek van Berthi al, voorzien van signatuur passend bij het inbindgaren!
  Het lezen ervan (en het kijken naar de prachtige afbeeldingen) is genieten. De historie komt tot leven en dat is ontzettend knap gedaan!
  Berthi, veel textielplezier in Rijswijk.

 4. goed dat je er nog even aan herinnert!
  ik hoop dat ik de tijd vind om ernaartoe te gaan (en om jou te zien stralen achter een stapel van je mooie boek!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *