Textielpost – Corsica, Göteborg, Aarhus en Equihen


Hilly en André: ‘Net terug uit Göteborg, waar ik ook een kaartje voor je kocht (maar die ligt nog thuis). Deze op ’t prachtige eiland Corsica. Zou wat mij betreft ook in Griekenland kunnen zijn qua foto. Schapen houden ’t gras op de camping bij en 1 hondje begeleidt hen, erg leuk om te zien en minder herrie dan de gebruikelijke maaimachines.:-) Het is Frans, maar je ziet ook veel Italiaanse invloeden, b.v. de beelden/graftombes. Lekker eten in elk geval, heerlijke kaasjes etc. Voor André bergen om te fietsen + we hebben een mooie wandeling gemaakt.’


Hilly en André: ‘In Göteborg in ’t kunstmuseum geweest + ’t “gewone” museum, waar ik een mangelplank zag, maar geen foto kon maken voor je… In de linnen/textielzaak Hemtexhadden ze borduurpakketten van Karin Larsson. Zelfs haar schort kon je maken, zo leuk om te zien na ons vorig bezoek aan Zweden + hun huis. Ook pas in NL op de post omdat ik je adres niet had…’
Op de aquarel uit 1898 van Carl Larsson zie je Karin samen met Kersti.


LiesbethS: ‘Het is zeker 15 jaar geleden dat ik in het Deens openluchtmuseum Den Gamble By was. Ik heb genoten. Ik hou wel van een beetje nostalgie. Alles werd met zorg vervaardigd. Meubels, gebruiksvoorwerpen, kleding. Allemaal mooie spullen. Ik realiseer me ook dat het vooral armoetroef was. Vandaag op zoek naar een kaart voor het postcrossing project kwam ik deze kaart tegen. Zolang in een schoenendoos gezeten… Die gaat vandaag naar Berthi!’
Op de textielkaart zie je een meisje uit IJsland in de dracht, 1854-61.


LiesbethS: ‘Een vrouw uit Equihen in feestkostuum. Equihen is een vissersdorp net onder Boulogne. De kap – coiffe – draagt de mooie naam “Le soleil” (de zon). De kaart komt uit het Château-musée de Boulogne-sur-Mer. Het schilderij heb ik helaas (nog) niet “live” gezien. We bezochten de tijdelijke expositie van archeologie. “Voorbij de Horizon” ook nog te zien in België en Engeland. Georganiseerd in het kader van . Een boot gevonden tijdens de aanleg van de kanaaltunnel. Enfin, hier bij ons in Pas-de-Calais is van alles te zien en ansichtkaarten zijn te klein om alles te vertellen.’

4 gedachten over “Textielpost – Corsica, Göteborg, Aarhus en Equihen

 1. dat was weer een leuke reis vanochtend, Dank je wel Berthis en de afzenders Basje

 2. Steeds weer nieuwe textielkaarten van vele landen. Soms lukt het ook niet. Vrienden van ons waren dit jaar in de buurt van Venetië en hebben eindeloos gezocht, niks gevonden. Na het enorme succes van vorig jaar in Spanje met de prachtige kaarten. (met kant erop)
  Ook de gewone kaarten zijn na drie weken nog niet aan gekomen.

  In het “Dagblad van het noorden” stond een leuk artikel over het ontstaan van de Ansichtkaarten. De eerste ansichtkaart werd in 1840 verstuurd in Groot-Brittannië.
  Theodore Hook stuurde hem aan zichzelf om te testen of het kaartje aankwam.
  Veertig jaar later werd het versturen van een prentbriefkaart meer gebruikelijk.
  Tot 1905 mocht in Nederland de achterkant van een kaart alleen worden gebruikt om adresgegevens op te zetten. Een bericht moest op de voorkant- worden geschreven.
  Dit jaar zijn er nog weinig kaarten binnen gekomen. Per mail komen ze nu binnen, met foto en al.
  Bets in de Lavendel, wij waren net op tijd. De oogstmachines (foto) staan al klaar. Kijk eens wat een grote hagelstenen (foto)
  Rob ging naar Winterswijk en vond ook een veldje lavendel (foto)
  Dat is de tegenwoordige tijd. Als er geen WIFI is gaan wij niet naar die camping.

 3. Als daar nog eens een tentoonstelling van zou komen !! wat een verscheidenheid……. t zijn PLAATJES !!

 4. @Basje, heerlijk om vroeg in de ochtend al zo’n lange reis te maken! Je bent dan gelijk klaarwakker!:-) Voor mij is en blijft het aldoor genieten om via een textielkaart een reis te maken.

  @Elma, ik heb de indruk dat er steeds meer aandacht komt voor de ansichtkaart. Dit zal mede komen door alle digitale mogelijkheden die er tegenwoordig zijn. We krijgen dan toch een beetje heimwee naar het ‘ouderwetse’ kaartje.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Ansichtkaart

  @Licia Huizer, (*_*)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *